Acasă Stirile zilei Stiinta Cat somn crezi ca pierde COPILUL TAU pentru fiecare ora petrecuta in...

Cat somn crezi ca pierde COPILUL TAU pentru fiecare ora petrecuta in fata TELEVIZORULUI? Vei lua MASURI cu siguranta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani ne dau un semn de alarma cu privire la copiii nostri, care dorm in medie cu sapte minute mai putin pentru fiecare ora de privit la televizor.

Cercetatorii de la spitalul de pediatrie MassGeneral Hospital for Children si de la Scoala de sanatate publica de la Harvard au studiat peste 1.800 de copii cu varsta cuprinsa intre sase luni si opt ani, descoperind ca acei copii care aveau televizor in dormitor dormeau mai putin decat ceilalti, informeaza dailymail.co.uk.

Participantii la studiu – atat copiii, cat si mamele acestora – au fost integrati in Project Viva, o cercetare pe termen lung a efectelor asupra sanatatii cauzate de o serie de factori, in timpul sarcinii si dupa nastere.

Studiul a analizat informatiile raportate de mame ale caror copii aveau sase luni in momentul inceperii studiului, o data pe an, pana cand acestia au implinit varsta de sapte ani.

Informatiile cuprindeau detalii despre timpul petrecut de copii intr-o camera in care televizorul era pornit si despre timpul petrecut de copiii mai mari in fata televizorului. De asemenea, studiul prezenta informatii despre copiii cu varsta mai ales intre patru si sapte ani, care dormeau intr-o camera cu televizor, si despre orele de somn zilnice ale acestora.

Studiul oamenilor de stiinta americani este primul care a cercetat efectele prezentei televizorului in dormitorul copiilor pentru o perioada lunga de timp.

Autorii studiului au observat ca rezultatele acestuia sprijina alte studii anterioare, care au descoperit ca atat privitul la televizor, cat si prezenta acestuia in dormitorul copiilor reduc timpul de somn total.

Cercetatorii americani au afirmat ca reducerea timpului de somn total are efecte negative asupra starii de sanatate fizice si mentale a copiilor.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos