Acasă Sanatate Cat lapte consumi pe zi? Vezi la ce riscuri mortale te expui!

Cat lapte consumi pe zi? Vezi la ce riscuri mortale te expui!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Laptele este considerat unul din cele mai complexe alimente, insa nu trebuie exagerat cu consumul de lapte. Un studiu de Norvegia a constatat ca persoanele care consuma trei cani de lapte pe zi au un risc de trei ori mai mare de cancer de san comparativ cu cei care consuma una sau o jumatate de cana de lapte pe zi.

Rata cancerului de san a crescut semnificativ in ultimii ani, si potrivit oamenilor de stiinta, laptele joaca un rol important. Cele mai mari rate de cancer de san au fost identificate in Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Canada si SUA, popuatia din aceste tari consumand cantitati semnificativ mai mari de lapte decat celelalte tari. Mai mult, studiul Norvegia a constatat ca acest tip de cancer are o rata foarte scazuta in tarile in care consumul de lapte este la un nivel inferior, relateaza bzi.

Laptele contine hormoni si alte componente care au potential cancerigen, inclusiv suplimentele de vitamina D sintetica care sunt adaugate regulat in lapte si alte produse lactate.

Exista si alti factori care pot contribui la dezvoltarea cancerului de san, inclusiv un consum redus de legume si peste, precum si consumul excesiv de zahar procesat si carne rosie.

Unele studii vorbesc si de purtarea de sutiene nepotrivite, mai ales cele care sunt prea stranse. Femeile care poarta sutien in mod regulat, timp de 12 ore au un risc mult mare de a dezvolta cancer de san, in comparatie cu cele care poarta rar sau deloc.