Papa Francisc a semnat marti decretul de canonizare a Maicii Tereza, figura emblematica a caritatii mondiale, premiata cu Nobelul pentru Pace in anul 1979, care va fi declarata sfanta pe data de 4 septembrie, a anuntat Vaticanul, potrivit AFP.

Maica Tereza a murit in 1997 si a fost beatificata in anul 2003.

Pe 18 decembrie 2015, Papa Francisc semnase decretul prin care se recunoaste un al doilea miracol atribuit maicii Tereza, deschizand calea canonizarii acestei femei care si-a dedicat intreaga viata ingrijirii saracilor in India si in intreaga lume.

Nascuta in 1910 intr-o familie albaneza din Macedonia, Maica Tereza s-a calugarit la varsta de 18 si a fost trimisa sa predea in India. Ea si-a parasit comunitatea pentru a fonda in 1950 propria sa congregatie, Misionarii Caritatii, scrie hotnews.

Si-a consacrat viata „celor mai saraci dintre saraci”, bolnavilor si muribunzilor, intai in Calcutta si apoi in intreaga lume. A primit premiul Nobel pentru Pace in 1979 si a murit la Calcutta in 1997.

Dupa recunoasterea, in 2002, a unui prim miracol care a permis beatificarea sa in 2003 – un record de rapiditate – Vaticanul a recunoscut caracterul miraculos al vindecarii, in 2008, a unui inginer brazilian in varsta de 35 de ani si care suferea de multiple tumori la creier. Acesta a intrat in coma in sala de operatii, iar interventia a fost amanata cu jumatate de ora. Cand e revenit, chirurgul l-a gasit pe barbat asezat, treaz si intrebandu-l: „Ce caut aici?” In acest timp, sotia sa si rudele se rugau la Maica Tereza in capela spitalului.

De-a lungul vietii, Maica Tereza a avut parte si de critici, ei reprosandu-i-se ca nu era foarte interesata de originea donatiilor pe care le primea. De asemenea, Maica Tereza era o opozanta feroce a contraceptiei si a avortului, lucru care i-a adus de asemenea critici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.