Profesorul si-a inceput lectia, luand in mana un pahar care avea putina apa. El l-a ridicat atat de sus incat sa il vada toti studentii, apoi i-a intrebat:

— Ce credeti, cat cantareste acest pahar?

in sala se auzeau voci slabe.

— Aproape 200 de grame! Nu! aproape 300 cred. Sau poate chiar si 500! – erau unele dintre raspunsurile studentilor.

— Eu chiar nu voi sti cat cantareste acest pahar, pana cand nu il voi cantari. Insa nu am nevoie de asta acum. Am o intrebare: ce se va intampla daca voi tine acest pahar in aceasta pozitie?

— Intr-adevar, nimic grav nu se va intampla – a raspuns profesorul. – Dar ce se va intampla daca voi tine acest pahar cu mana intinsa timp de doua ore?

— Mana te va durea.

— Dar daca o zi intreaga?

— Mana ta va intepeni, muschii tai isi vor perturba activitatea si risti sa ai paralizie. S-ar putea sa ai nevoie de ajutorul medicilor – a spus unul dintre studenti.

— Ce credeti, greutatea paharului se va schimba daca il voi tine toata ziua?

— NU! – au raspuns studentii.

— Dar ce trebuie sa fac ca acest lucru sa se intample?

— Pur si simplu pune paharul pe masa! – a raspuns unul dintre studenti.

— Corect! – a spus victorios profesorul.

– La fel este si in cazul tuturor problemelor din viata noastra. Gandeste-te la o problema timp de cateva minute si ea va aparea langa tine. Gandeste-te la ea cateva ore si ea va pune presiune asupra ta. Daca te vei gandi la ea toata ziua – te va paraliza.

Poti sa te gandesti asupra unei probleme, insa de regula acest lucru nu va schimba nimic. Greutatea ei nu se va schimba. Gaseste o solutie sau ignor-o. Nu este cazul sa duci in suflet pietre care te vor paraliza, arata dozadesucces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.