Acasă Life Castiga timp din viata citind. Cum te ajuta lectura sa traiesti mai...

Castiga timp din viata citind. Cum te ajuta lectura sa traiesti mai mult?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se stie ca cine doreste longevitatea trebuie sa manance bine si sanatos, sa faca miscare, sa nu bea prea mult si sa nu fumeze. Insa, un surprinzator obicei, la indemana, ti-ar putea prelungi viata, scrie vineri 7sur7.be.

Doi ani de viata pot fi castigati citind – este incredibila descoperire a unor cercetatori de la Universitatea Yale, al caror studiu a aparut in Social Science and Medicine.Cat

Oamenii de stiinta au analizat datele a 3.635 de persoane de peste 50 de ani, observandu-le starea sanatatii. Printre altele li s-au pus si intrebari despre obiceiurile de lectura.

Datorita acestui studiu, cercetatorii au putut stabili ca o persoana amatoare de citit traieste in medie cu 23 de luni mai mult decat una care nu citeste niciodata. O jumatate de ora de lectura pe zi scade cu 23% riscurile de deces pe o perioada de 12 ani.

„Persoanele care citesc o jumatate de ora pe zi au o sansa semnificativa sa isi creasca speranta de viata… Acest avantaj se mentine si cand se adauga criterii de stare financiara, educatie, inteligenta si alte variabile”, arata profesor Becca Levy, autor al studiului.

Celor carora nu le plac romanele li se recomanda reviste si alte publicatii, care au si ele o influenta pozitiva asupra sperantei de viata, dar mai scazuta decat cartile.

sursa bzi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos