Care sunt efectele adverse ale consumului de paracetamol – Cap Limpede

Care sunt efectele adverse ale consumului de paracetamol

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Un studiu recent arata ca paracetamolul nu are efect doar asupra durerii, ci afecteaza si sentimentele. Oamenii de stiinta spun ca acest analgezic utilizat de milioane de persoane trebuie studiat indeaproape pentru a se stabili clar care sunt efectele secundare nocive ale sale.

Paracetamolul poate reduce empatia, iar astfel de efecte sunt ingrijoratoare. Empatia este importanta. Daca ai o cearta cu partenerul si urmezi un tratament cu paracetamol, acest studiu arata ca vei deveni mai nepasator fata de sentimentele si suferinta acestuia”, explica unul dintre cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio, potrivit DailyMail, scrie Gandul.

Aceasta concluzie a aparut in urma unui experiment la care au participat 80 de studenti. Jumatate dintre ei au luat paracetamol inainte de a participa la o conferinta in care le erau prezentate povesti de viata nefericite, tragice.

Specialistii au observat in cazul lor mai putina empatie fata de victimele din prezentari, comparativ cu grupul de studenti care nu luase paracetamol.

Oamenii de stiinta au mai facut si un al doilea experiment in cadrul caruia au fost implicate 114 persoane si in urma caruia au concluzionat ca pacientii care iau paracetamol sunt mai rezistenti la zgomotele foarte puternice, care ii deranjeaza mai putin decât pe cei care nu iau acest medicament.

„Paracetamolul nu reduce doar durerea, ci si empatia fata de ceilalti. Studiul nostru arata ca ne intereseaza mai putin de durerile celorlalti daca luam acest medicament”, explica specialistii.

Loading...

Echipa ce cercetatori a declarat ca analizeaza si efectele ibuprofenului, tocmai pentru a vedea daca si acest medicament actioneaza similar cu paracetamolul.

sursa Gandul.info


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close