Care sunt cele mai frecvente greseli in prepararea ciupercilor?

Raw Life and Style

La prima vedere ciupercile pot parea banale, dar ele pot intra usor in categoria super alimentelor. Asta pentru ca nu contin nici un fel de grasime sau zahar.

Mai mult, ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic); minerale esentiale, intre acestea numarandu-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in prea multe fructe sau legume.

Ciupercile sunt bogate si in antioxidanti. Cu un continut de peste 80% apa si bogate in fibre, adaugarea ciupercilor la mesele zilnice ofera satietate fara un aport caloric crescut. O cana de ciuperci asigura organismului 50 de calorii din care acesta isi poate extrage energia necesara. Aceasta calitate le transforma intr-un aliment de baza in curele de slabire, scrie bzi.

Click pe aceeasi tema:  Anuntul premierului care a surprins opinia publica: Prefer sa ma trezesc cu 10-15 minute mai devreme ca sa ajung la birou!

Care sunt cele mai frecvente greseli in prepararea lor

1. Nu le spala
Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti: absorb apa si nu mai sunt la fel de bune. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala.

2. Nu le gati incet sau la foc mic

Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti. Daca dai focul la mic, vor fierbe in apa lor. Daca dai focul la mediu sau mare, apa se va evoapora foarte repede si ciupercile se vor rumeni foarte frumos si vor avea o aroma intensa.
3. Nu le gati fara grasime

Click pe aceeasi tema:  Avertizare de la meteorologi! Cod galben de polei pentru Bucuresti si alte sase judete

Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie – daca este uscata, mai adauga niste grasime.

4. Nu folosi capac
Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.

5. Nu le taia intotdeauna
Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca e vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.









spre