Cap Limpede

Sanatate

Care sunt bolile la care esti predispus in functie de luna in care te-ai nascut!

 

Mai multe studii au confirmat faptul ca exista o legatura intre luna in care s-a nascut o persoana si sanatatea acesteia, greutatea la nastere, asteptarile pe care le are de la viata si chiar inceputul pubertatii. Cei care sunt nascuti in lunile de vara prezinta cel mai scazut risc pentru cancer si boli ale inimii, in timp ce persoanele nascute iarna au mari sanse sa dezvolte tulburari neurologice si psihiatrice.

Ianuarie
Cei care s-au nascut in prima luna a anului pot suferi de hipertensiune arteriala, cancer pulmonar si boli de inima. De asemenea, au de doua ori mai multe sanse de a se confrunta cu diabetul de tip 2 si obezitate, comparativ cu alte persoane. Mai multe studii au demonstrat faptul ca persoanele nascute in ianuarie si decembrie au o tendinta mai mare de a deveni depresive si schizofrenice. in lunile de iarna, cand lipseste mai mult lumina naturala, carenta de vitamina D conduce la un sentiment de singuratate. Cu toate acestea, persoanele nascute in aceasta perioada au o viata lunga.

Februarie
Multi dintre cei nascuti in luna februarie sufera de un sistem imunitar extrem de slabit. Acest lucru conduce la dezvoltarea alergiei la polen, precum si la alte boli alergice. De asemenea, pot aparea afectiuni precum cancer pulmonar si probleme cu prostata. Pe de alta parte, oamenii nascuti in aceasta luna se confrunta extrem de rar cu intepaturi de insecte.

Martie
Cei nascuti in luna martie sufera adesea de angina pectorala (manifestare a bolii cardiace caracterizata prin durere pectorala). in ceea ce priveste femeile, acestea se pot confrunta cu obezitatea sau cu anorexie. O parte sensibila a celor nascuti in martie este inima. Acestia sufera adesea de fibrilatie ventriculara, aritmii cardiace, dar si insuficienta cardiaca. La fel ca cei nascuti in februarie, se manifesta alergia la polen.

Aprilie
Cea mai frecventa afectiune care apare la persoanele nascute in aprilie este cancerul. De asemenea, pot aparea bolile pulmonare si respiratorii, precum si bolile de inima. Sunt predispuse la inflamatii ale gatului, dar rareori la bronsita. La varsta adulta, de obicei, au o viziune pesimista asupra lumii si pot dezvolta depresie. Sunt, de asemenea, expuse riscului de a consuma alcool in exces.

Mai
in primul rand, vestea buna pentru cei nascuti in mai si iulie este ca se pot imbolnavi mai putin decat in celelalte cazuri. Tendinta de a dezvolta cancer este semnificativ scazuta. Cu toate acestea, prezinta un risc ridicat pentru scleroza multipla, hipertensiune arteriala si intoleranta la gluten. Oamenii nascuti in aceasta luna devin adesea deprimati la o varsta mai inaintata. Rata de suicid este cu 17% mai mare, comparativ cu persoanele nascute toamna sau iarna.

Iunie
Atunci cand sunt stresati, cei nascuti in prima luna de vara au un apetit slab. Sunt cu 30% mai expusi riscului de anorexie, diabet sau boli de inima la o varsta inaintata. Cu toate aceste, rareori sufera de cancer sau atac de cord. Sunt persoane optimiste si au o privire pozitiva asupra vietii.

Iulie
Nici nu se pune problema de depresie pentru cei nascuti in mijlocul verii. Punctul lor slab este reprezentat de sistemul digestiv, oase si dinti. in plus, prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta diabetul de tip 1. De asemenea, este interesant faptul ca, in general, numarul de copii pe care il fac este mai mic decat in alte cazuri. Chiar si asa, sunt persoane optimiste si fericite, au cele mai mici sanse la un accident vascular cerebral si infarct, iar despre cancer rar poate fi vorba.

August
Pentru cei nascuti in august, principalele probleme sunt reprezentate de alergiile la praf si acarieni. in plus, apar deseori semne care sa dezvolte conjunctivita. Avantajul lor este ca au o inima extrem de sanatoasa si sunt mai putini predispusi la infarct miocardic si accident vascular cerebral. De asemenea, sansele sunt foarte mici pentru cancer sau astm.

Septembrie
Tomnaticii au probleme cu eczema in copilarie. Cu toate acestea, afectiunea dispare in timp, in cazul majoritatii acestora. Prezinta slabe sanse de a avea diabet, boli de inima sau inflamatii ale amigdalelor. Se pot confrunta cu probleme ale stomacului, inflamatii respiratorii sau alergii la praf si acarieni.

Ocrombrie
Daca te-ai nascut in octombrie, inseamna ca te-ai confruntat cu multe probleme pana acum. Copiii nascuti in octombrie pot suferi de tot felul de boli, de la fracturi osoase, osteoporoza, probleme cu dintii, pana la astm si infectii ale organelor respiratorii. Cu toate acestea, nu este totul chiar asa de grav. Cei care s-au nascut in aceasta luna au cea mai lunga durata de viata si sanse foarte mici de a dezvolta cancer, boli de inima si hipertensiune arteriala.

Noiembrie
Bronsita acuta, neurodermatitele, bolile neurologice si deficitul de atentie sunt afectiuni frecvente la persoanele nascute in noiembrie. Cu toate acestea, obezitatea, diabetul si bolile de inima, destul de actuale in zilele noastre, le afecteaza rar. in plus, speranta lor de viata este mai mare decat media si rareori au probleme cu fertilitatea sau organele de reproducere.

Decembrie
Cei nascuti in ultima luna din an prezinta un risc ridicat pentru a dezvolta diferite tipuri de leziuni, precum fracturi sau vanatai. De asemenea, se pot astepta la schizofrenie si depresie maniacala. Cu toate acestea, au, de asemenea o speranta de viata mai mare decat media si sunt in mare parte crutati de bolile comune ale varstnicilor, precum diabetul sau bolile de inima.

Fiecare luna in parte poate determina aparitia anumitor boli si te poate ajuta sa te feresti de acestea la timp, arata bzi.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-97104").on("click", function(){ $(".com-click-id-97104").show(); $(".disqus-thread-97104").show(); $(".com-but-97104").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});