Sanctiunile impotriva Rusiei, chiar daca au costuri foarte mari, nu pot fi evitate, in cazul unei escaladari a situatiei, deoarece „cam asa a inceput si Al Doilea Razboi Mondial”, prin lipsa de reactie in fata Germaniei naziste, a declarat Traian Basescu, vineri, la Bruxelles, la finalul summit-ului european dedicat crizei din Ucraina.

„Dau un exemplu, nu as vrea sa fie titlu, cam asa a inceput si al Doilea Razboi Mondial (…) Exista riscul ca neaplicarea unor masuri in timp util sa duca la costuri infinit mai mari”, a spus seful statului, intr-o conferinta de presa.

Basescu a mai declarat ca in orice moment in care se escaladeaza conflictul, o eventuala ocupare a estului Ucrainei, vor fi puse in practica sanctiunile prevazute in etapa 3, care includ inghetari de active ale oamenilor de afaceri rusi pe tot teritoriul UE, incetarea oricarei cooperari bancare, financiare, restrictionarea importurilor de energie si interzicerea importurilor de armament.

„Romania ar trece usor peste acest tip de sanctiuni, sau, spre exemplu, e suficienta inchiderea unui combinat de ingrasaminte si suntem pe balanta echilibrata zilnic, cat extragem atat consumam”, a argumentat presedintele tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.