Grupul american Google a anuntat ca a adoptat incepand de joi o conexiune securizata pentru serviciul sau de mesagerie electronica, Gmail, pentru a proteja viata privata a utilizatorilor sai.

Google va inzestra Gmail cu o conexiune securizata, HTTPS, atunci cand utilizatorul trimite sau isi citeste mesajele.

Disponibila ca o functie optionala inca din 2010, aceasta conexiune securizata devine astfel noul mod standard de conexiune, indiferent de dispozitivul utilizat.

Scopul este acela de a face imposibila lectura mesajului electronic de catre alta persoana in afara de utilizatorul contului, au afirmat reprezentantii grupului Google.

Acestia au precizat ca decizia anuntata a avut efecte imediate.

Decizia luata de Google intervine in contextul tensiunilor dintre sectorul tehnologic si guvernul american, alimentate de dezvaluirile facute de Edward Snowden despre programul de supraveghere al agentiilor deinformatii americane, precum NSA.

Conexiunea securizata prin criptare protejeaza impotriva intruziunilor externe, dar, daca insista, un pirat informatic poate totusi sa isi atinga scopul, recurgand fie la un program virusat („malware”), fie inseland utilizatorul pentru a obtine parola acestuia, au explicat expertii in informatica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.