Acasă Sanatate Calmeaza tusea in mod natural! Ce efecte ar putea avea bicarbonatul de...

Calmeaza tusea in mod natural! Ce efecte ar putea avea bicarbonatul de sodiu combinat cu laptele?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primele urme de bicarbonat de sodiu s-au gasit in papirusurile egiptene unde termenul de Natron indica un amestec de carbonat si bicarbonat de sodiu, utilizat in metodele complexe de imbalsamare. Era utilizat si in vopsirea si curatarea tesaturilor, in fabricarea sticlei si in producerea de mirosuri atragatoare.

Doar in secolul al XVIII-lea (meritul lui Nicolas Le Blanc), sarea a fost convertita in soda datorita acidului sulfuric, carbonului si pietrii calcaroase. Astfel cantitatea de soda a crescut sensibil, ducand la nasterea noii industrii. Produsele acestui proces puteau fi utilizate imediat si fara o spalare preliminara.
Din pacate metoda lui Le Blanc crea si unele probleme privind reziduurile toxice derivate (sulfatul de sodium, acidul clorhidric si oxidul de carbon), dar si a procesului care necesita o serie de operatiuni la temperatura inalta. Astfel ca, in 1863, Ernest Solvay a pus la punct un nou procedeu, mai ecologic si economic, datorita caruia nu mai era nevoie de temperaturi ridicate pentru transformarea sarii si a calcarului in bicarbonat de sodiu, deci nu mai rezultau subproduse toxice. Acesta a devenit unicul proces de producere a carbonatului de sodiu si a bicarbonatului in Europa, dand nastere grupului chimic si farmaceutic de astazi (ce-i poarta numele) adus la scara mondiala, cu patru sectoare strategice: chimic, materiale plastice, transformare si farmaceutic.

Foloseste-l cu incredere la calmarea tusei

Bicarbonatul de sodiu se foloseste dizolvat in lapte, pentru calmarea tusei. Gargara cu solutie din doua lingurite bicarbonat la un pahar cu apa calda linisteste durerile de gat. Spalaturile nazale cu aceeasi solutie ajuta in raceli. In cazul persoanelor obeze, acestea pot bea in fiecare dimineata cate o jumatate de ceasca de apa calduta in care se pun o jumatate de lingurita de suc de lamaie si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.

ALTE Remedii naturiste
Cunosc gustul bicarbonatului de sodiu, dizolvat in lapte, din copilarie! Si azi Tratamentul acesta este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare.
Persoanele care nu suporta laptele folosesc solutie de bicarbonat de sodiu in apa -1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa.

Nimic nu ajuta mai bine la tratarea durerilor de gat decat clatirea cu solutie de bicarbonat de sodiu (gargara) – 2 lingurite la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de 5-6 ori pe zi.

sursa: romedic.ro