Acasă Timp liber Spiritualitate BOR avertizeaza romanii! Ce trebuie sa faca romanii crestini cand intra in...

BOR avertizeaza romanii! Ce trebuie sa faca romanii crestini cand intra in contact cu alte culte religioase! Nu-ti imaginai asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crestinul ortodox trebuie sa nu accepte sa dialogheze cu cei ce rastalmacesc dreapta credinta. Refuzul trebuie sa fie politicos, dar categoric. Preotul trebuie anuntat de indata ce pe raza parohiei isi fac aparitia predicatori de alte credinte, scrie ziarul Bisericii.

„Din pacate, statutele unor culte recunoscute in tara noastra consfintesc datoria adeptilor de a predica „de la usa la usa“, ignorand pericolul invrajbirii religioase, condamnat de Constitutia Romaniei. in fata acestei provocari, crestinul ortodox trebuie sa nu accepte sa dialogheze cu cei ce rastalmacesc dreapta credinta. Refuzul trebuie sa fie politicos, dar categoric. Preotul trebuie anuntat de indata ce pe raza parohiei isi fac aparitia predicatori de alte credinte. Toata literatura religioasa lipsita de autoritatea ortodoxiei trebuie colectata si predata preotului pentru formularea unor studii apologetice, predici si cateheze adecvate. Crestinul ortodox sa nu se lase atras in nici o forma de conflict confesional, stiuta fiind tendinta de victimizare a minoritarilor apartinatori altor religii”, scrie lectorul David Pestroiu in ziarul BOR.

Practic, sefii Bisericii vor sa-si pastreze impresionanta cota de piata – aproximativ  87% dintre romani se declara crestini ortodocsi. De pe urma acestora veniturile BOR au inflorit. Agentia Patriarhiei a avut anul trecut un profit de trei ori mai mare decat in 2013. Bani au fost obtinuti si din vanzarea carburantilor, inchirierea masinilor sau comercializarea vinului manastiresc.

Cum ii caracterizeaza Biserica pe misionari

„Adesea, crestinul ortodox este pus in fata unei situatii neasteptate: la usa casei suna vizitatori nepoftiti, care insista sa-si prezinte oferta religioasa, alta decat invatatura sfanta a Bisericii. De cele mai multe ori, cei in cauza incearca sa-si mascheze intentiile prin debutul unor conversatii „inofensive“, pornind de la realitati sociale, economice sau politice problematice, carora un „studiu biblic la domiciliu“ le-ar oferi solutii. Putini insa stiu ca in spatele figurilor amabile ale musafirilor (in unele cazuri familii intregi, incluzand si copii) sta un puternic si abil sistem de manipulare, folosindu-se de tactici prozelitiste redutabile”.

Mantuitorul Hristos indeamna la propovaduirea Evangheliei „la toata faptura“ (Mt. 28, 19). intr-un spatiu crestin-apostolic, cum este cel romanesc, vestea mantuirii a ajuns, deja, de aproape doua mii de ani, iar actiunile evanghelizatorilor contemporani nu se justifica decat pentru interese proprii, concretizate in atragerea de adepti (prozelitism). Adesea, demersurile lor sunt sprijinite de donatii constand in literatura religioasa, alimente sau obiecte casnice. Sistemul dezvoltat este unul investitional: cadourile facute se vor intoarce donatorilor sub forma zeciuielilor impuse. De aceea, interesul este enorm: vizitatorii isi impart teritoriile si intocmesc „rapoarte de teren“, iar replicile dialogurilor sunt insusite dupa manuale de prozelitism, asa incat mereu sa poata avea, cu usurinta, ultimul cuvant”.