Avioane de vanatoare britanice au fost trimise miercuri sa intercepteze doua avioane militare ruse in largul coastelor peninsulei Cornwall (Anglia), a anuntat joi Ministerul britanic al Apararii, relateaza BBC Nws online.

Bombardierele rusesti de tip Tupolev-95 au fost interceptate si escorate in afara zonei in care au fost semnalate, fara sa fi patruns in spatiul aerian britanic, potrivit aceleiasi surse.

Ministrul britanic al Apararii Michael Fallon declara miercuri ca presedintele rus Vladimir Putin reprezinta o „amenintare reala si prezenta” la adresa celor trei tari baltice. El a indemnat Alianta Nord-Atlantica sa fie pregatita pentru o agresiune din Rusia.

Prezenta avioanelor militare rusesti in apropierea zonei de coasta britanice denota dorinta Moscovei de a-si arata puterea, iar asemenea incidente sunt motivate politic, autoritatile rusesti stiind ca sunt puternic mediatizate, comenteaza BBC.

Potrivit Ministerului britanic al Transporturilor, nu s-a inregistrat nicio perturbare a transportului aerian civil ca urmare a prezentei bombardierelor rusesti miercuri.

„Avioane de vanatoare tip Typhoon au fost mobilizate (miercuri), dupa ce avioane rusesti au fost identificate zburand in apropierea spatiului aerian al Marii Britanii”, a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat.

Avioanele rusesti „au fost escortate de Fortele Aeriene Regale (RAF) pana in afara zonei de interes britanice”, afirma ministerul, precizand ca „avioanele militare rusesti nu au patruns in spatiul aerian suveran” britanic.

Un incident similar a avut loc in ianuarie, cand Ministerul britanic de Externe a anuntat ca doua bombardiere rusesti de tip Tu-95, cunoscute si sub numele de „Bear H”, au provocat „perturbarea aviatiei civile” inainte sa fie interceptate de avioane RAF in apropierea spatiului aerian al tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.