Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații.

El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoștință intenția sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații.

”Ambele servicii secrete au rămas în ultima perioadă fără directori, SRI şi SIE. Din motive diferite, în ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii în viaţa politică şi în mediul public, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publicului. Am considerat că în această perioadă, este nevoie ca la SRI să existe o echipă completă, pentru a instaura calmul necesar acolo”, a spus preşedintele Iohannis, despre situaţia de la Serviciul Român de Informaţii.

Şeful statului a menţionat că a decis să facă o nominalizare pentru poziţia de director al SRI, în persoana lui Eduard Hellvig.

”În această seară am semnat scrisoarea către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentatului şi l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru poziţia de director”, a ţinut să anunţe Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că a vorbit, de asemenea, și cu președinții Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele a mai spus că, probabil, în cursul săptămânii vitoare Parlamentul va lua în dezbatere propunerea sa pentru șefia SRI.

Întrebat despre persoana nominalizată pentru conducerea SIE, Iohannis a spus că nu a dorit să facă nominalizările împreună.

”În perioada următoare, la momentul potrivit, voi face și această nominalizare pentru SIE, ”, a adăugat Iohannis.

Funcţia de director al SRI a rămas vacantă după ce George Maior a demisionat de la conducerea Serviciului, în 27 ianuarie. Interimatul funcţiei a fost asigurat după acest moment de generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

Propunerile șefului statului urmează să ajungă în Parlament pentru a fi validate prin votul plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Citeste mai departe ce probleme a avut Hellvig cu legea!>>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.