Acasă Sanatate Bei cafea pe stomacul gol? Iata ce ti se poate intampla la...

Bei cafea pe stomacul gol? Iata ce ti se poate intampla la nivelul organismului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este incontestabil faptul ca una dintre cele mai importante surse de antioxidanti este cafeaua, acestia avand o eficienta dovedita in prevenirea unui numar mare de boli maligne, cum ar fi cancerul de colon.

Proprietatile antioxidante ale cafelei sunt rezultatul acidului clorogenic, care este de asemenea intalnit in fructe.

Expertii sunt de acord cu privire la toate aceste proprietati, dar impactul cafelei poate fi foarte negativ, in special cand vine voba de consumul cafelei pe stomacul gol.

Si anume, o ceasca de cafea neagra pe stomacul gol stimuleaza secretia de acid clorhidric la nivelul tractului digestiv, ceva ce oamenii care sunt predispusi la gastrita simt imediat.

Nici macar cei care au un stomac complet sanatos nu sunt scutiti de riscuri, deoarece acidul clorhidric este utilizat de organism la descompunerea alimentelor, iar tulburarile digestive apar in cazul meselor grele, in special, in cazul descompunerii dificile a proteinelor.

Proteinele care raman incomplet descompuse in organism pot provoca numeroase probleme de sanatate, cum ar fi balonarea, iritarea sau inflamatia intestinelor si, in cel mai rau caz, chiar si cancer intestinal.

Conform unui numar de cercetari atasate, se concluzioneaza ca o cafea trebuie consumata la o ora dupa trezire, dupa ce am mancat cel putin o bucata de paine.

Cafeaua nu ar trebui sa fie consumata imediat dupa trezire, deoarece astfel, nivelul cortizolului din organism creste rapid, deci este nevoie de timp pentru stabilizarea nivelului.

Cortizolul este responsabil de controlul ceasului biologic si de promovarea starii de veghe. Deci, o ceasca de cafea pe stomacul gol poate cauza aciditate cresuta, balonare si chiar varsaturi.

Daca obiceiurile tale alimentare nu iti permit sa mananci micul-dejun dimineata, imediat dupa ce te trezesti, si nu poti sa-ti incepi dimineata fara cafea, cel putin adauga un pic de unt sau de lapte pentru a atenua efectele negative.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos