Acasă Politic Baronul Dragnea CALARE pe Teleorman la INUNDATII. Cum a crescut averea demnitarului...

Baronul Dragnea CALARE pe Teleorman la INUNDATII. Cum a crescut averea demnitarului concomitent cu SARACIREA judetului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Baronul Liviu Dragnea a fost seful de serviciu la inundatiile din Teleorman. Totusi, desi s-a comportat ca un adevarat stapand de FEUDA, dand ordine si sfaturi la inundatii, grija fata de judet nu s-a facut vizibila si in viata de zi cu zi. Teleorman, judetul pe care l-a condus timp de 16 ani a saracit fata de media nationala, in timp ce averea vicepremierului a sporit necontenit, potrivit zf.ro.

„Averea“ judetului Teleorman

  • PIB/capita – 3.585 de euro (in 2012), adica 70% din PIB-ul per capita al regiunii Sud Muntenia din care face parte.
  • PIB-ul judetului in 2012 – 6,2 mld. lei (1% din PIB-ul Romaniei).
  • Numarul de salariati – 51.000 (1,1% din totalul numarului de salariati din Romania – 4,4 mil. salariati).
  • Salariul mediu net – 1.200 de lei, cu 25% mai mic decat salariu mediu net la nivel national.
  • Somajul – 10,7%, aproape dublu fata de somajul la nivel national de 5,6% (in decembrie 2013).
  • Pensia medie de asigurari – 700 de lei, cu 100 de lei mai mica decat pensia de asigurari medie pe tara.
  • Doar 75 de locuinte au fost finalizate, in tot judetul, in primele trei trimestre ale lui 2013.
  • Exporturile judetului reprezinta 0,3% din exporturile Romaniei (118 mil. euro in primele 11 luni din 2013).
  • Cifra de afaceri in industrie a insemnat, in 2013, 91% din cifra de afaceri din 2012, desi economia incepe sa-si revina (crestere economica de 3,5% in 2013).
  • In 2013 in judet nu a fost inmatriculata nicio societate comerciala cu participare straina la capitalul social subscris.

Averea fostului presedinte al CJ Teleorman Liviu Dragnea

  • Averea actuala lui Liviu Dragnea, cea trecuta in declaratia de avere, poate fi evaluata la 700.000-800.000 de euro.
  • Din 2008 si pana in 2012, pe cand era presedinte al CJ Teleorman, Dragnea a obtinut 5,5 milioane de lei din vanzarea unor bunuri ce i-au apartinut.
  • De asemenea, el a donat familiei mai multe proprietati.
  • In declaratia de avere pe care a completat-o in vara lui 2013 Dragnea trece trei terenuri intravilane (in Alexandria, Busteni si Turnu Magurele), care valoreaza in jur de 200.000 euro la pretul mediu al pietei.
  • Mai detine un apartament, o casa in constructie, despre care nu da niciun detaliu de suprafata, si un spatiu comercial, ce pot fi evaluate la 150.000- 200.000 de euro.
  • Are actiuni de 200.000 de euro si 85.000 de lei si conturi curente de aproximativ 30.000 de euro.
  • Detine o creanta a primariei din Turnu Magurele de 246.000 de lei in contul unui impozit platit anticipat, o situatie cat se poate de atipica avand in vedere si valoarea creantei, 55.000 de euro. La Turnu Magurele el detine, potrivit declaratiei de avere, un apartament si un spatiu comercial de 1.500 de metri patrati.

 

Incepand de sambata trecuta, apele umflate ale micilor rauri si parauri care odata se treceau cu piciorul au sarit digurile subrede si au inecat satele si recoltele unora dintre cei mai saraci romani – oamenii din satele Teleormanului.

Privind datele statistice ale judetului, se observa ca un episod precum inundatiile cantareste mult mai greu aici, in Teleorman, decat aiurea pentru ca o calamitate se intalneste cu subdezvoltarea, adica apele inghit si putinul pe care oamenii il au.

Vreme de mai bine de 16 ani judetul a fost condus de unul dintre cei mai puternici politicieni locali, Liviu Dragnea, fost prefect al Teleormanului intre 1996 si 2000 si apoi presedinte al Consiliului Judetean din 2000 pana la data la care a ajuns ministru in guvernul Ponta si vicepremier, in decembrie 2012.

Liviu Dragnea, impreuna cu premierul Victor Ponta, a mers ieri in Teleorman, in zonele sinistrate, iar dialogul cu oamenii din zona a fost revelator. Potrivit Mediafax, sinistratii din satul Beiu i-au spus ca o inundatie similara a fost consemnata in 2005, tot din cauza lipsei digului care a provocat inun­datiile din aceste zile. Cu vicepremierul langa el, adica chiar seful judetului, cand s-au petrecut aceste lucruri, Ponta a replicat: „Asa este romanul, dupa prima greseala nu invata, trebuie sa vina si a doua“.

Premierul a anuntat ca acorda 15 milioane de lei pentru constructia digului si a admis ca el trebuia construit mai demult, in anii anteriori. Cu o zi inainte, luni, aflat tot in zonele inundate din judetul pe care l-a condus, Dragnea i-a cerut unui om sa faca mai putine comentarii la adresa autoritatilor, afirmand ca el cunoaste judetul mai bine. Il cunoaste pentru ca l-a condus 16 ani. Dar Dragnea, alaturi de multi alti lideri care stapanesc cu autoritate, de ani de zile, judetele, unii chiar de 20 de ani, cum se intampla la Vrancea, nu au facut nimic sau mai nimic pentru judetele lor.

Cand, in anul 2000, Dragnea a ajuns presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, judetul avea venituri la buget de 137 de milioane de lei. Cand, in 2012, a parasit aceasta functie, judetul avea venituri de 591 milioane de lei, adica de patru ori mai mari. Doar ca, in aceeasi perioada, veniturile intregii administratii locale au crescut de la 6 miliarde de lei la peste 45 de miliarde de lei, adica de sapte ori. Asta inseam­na o majorare a decalajului de dezvoltare dintre Teleorman si alte judete, in perioada in care acesta a fost condus de puternicul politician local. Acum, in vremea inundatiilor, din pozitia de politician de la nivel central, Dragnea vrea sa faca ceea ce nu a facut cand conducea judetul – sa construiasca digul pe care trebuia sa-l faca in 2005.

Daca judetul Teleorman ramane in urma tuturor, nu acelasi lucru se intampla si cu averea personala a liderului PSD, Dragnea fiind unul dintre cei mai instariti oameni politici, si asta in vreme ce el „a lucrat la stat“, afacerile familiei fiind conduse de sotie (cu compania TelDrum, care castiga in Teleorman contracte cu statul pe banda rulanta, Dragnea spune ca nu are nicio legatura).

Acum el se ocupa de inundatii. In judetul sau, bilantul inundatiilor provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora aratau ieri ca 131 de case au fost inundate in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa.

http://circulpolitic.ro/n-va-vina-credeti-cine-sunt-vecinii-lui-liviu-dragnea/