SPAGA electorala i-a adus un DOSAR penal deputatului Florin Popescu

Raw Life and Style

Deputatul PMP Florin Popescu si-a folosit influenta ca presedinte al filialei Dambovita al unui partid si a cerut administratorului unei firme 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorii au anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor presedinte al organizatiei Dambovita a unui partid politic, in prezent deputat, pentru infractiunea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000, si anume folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Click pe aceeasi tema:  Cum evaluau psihologii prostia! Cine sunt oamenii cu cel mai scazut nivel de inteligenta

Potrivit DNA, „pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri”, au precizat procurorii, in documentul citat.

Detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu impreuna cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urma, sustin anchetatorii.

Click pe aceeasi tema:  Americanii le-au dat un ultimatum celor din Serbia in privinta Ucrainei

Deputatul Florin Popescu, fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012, a fost miercuri la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta calitatea procesuala de inculpat si acuzatiile din dosar.

La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.

spre