Acasă Stirile zilei Justitia SPAGA electorala i-a adus un DOSAR penal deputatului Florin Popescu

SPAGA electorala i-a adus un DOSAR penal deputatului Florin Popescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PMP Florin Popescu si-a folosit influenta ca presedinte al filialei Dambovita al unui partid si a cerut administratorului unei firme 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorii au anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor presedinte al organizatiei Dambovita a unui partid politic, in prezent deputat, pentru infractiunea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000, si anume folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, „pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri”, au precizat procurorii, in documentul citat.

Detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu impreuna cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urma, sustin anchetatorii.

Deputatul Florin Popescu, fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012, a fost miercuri la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta calitatea procesuala de inculpat si acuzatiile din dosar.

La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos