Acasă Stirile zilei Justitia Barbat din Bucuresti, impuscat mortal de politisti. Secretarul de stat din MAI...

Barbat din Bucuresti, impuscat mortal de politisti. Secretarul de stat din MAI a facut public filmul actiunii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Activitatile noastre nu au drept scop vilenta impotriva persoanelor sau privarea vietii. Dar in acelasi timp, cand un cetatean sau un politist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vatamari coroporale sau ne este pusa viata in pericol, actionam ferm, conform legii, si nu vom ezita sa folosim toate mijloacele din dotare”, a declarat, astazi, secretarul de stat Bogdan Despescu, in contextul incidentului petrecut in aceasta dimineata, in cartierul Pajura din Capitala. In prezent, dosarul in urma caruia un barbat a decedat, iar doi politisti sunt internati in spital se afla pe rol la Tribunalul Bucuresti.

Despescu a precizat ca, in cazul din Capitala, doi politisti au fost atacati cu obiecte ascutite, „de natura sa le puna viata in pericol”, drept pentru care au reactionat folosind armanentul din dotare. „Interventia politistilor la acest eveniment a fost solicitata prin apel la 112 de cetateni amenintati de actiunile persoanei in cauza”, a mai spus secretarul de stat.

„Principala misiune a Politiei Romane este siguranta cetateanului. Vom fi mereu acolo unde este nevoie de noi si vom arata intotdeauna toleranta zero fata de faptele antisociale! (…) tactica si modul de interventie se dispun in functie de datele de la fata locului, numarul de participanti, comportamentul acestora si de numarul de forte de ordine aflate la fata locului. Fiecare situatie este analizata punctual si se stabileste cea mai buna modalitate de interventie, precum si momentul acesteia”, a mai spus secretarul de stat.

El a tinut sa ii asigure pe toti politistii ca autoritatile din domeniu sunt alaturi de ei, respectiv „ca au sprijinul nostru in ceea ce fac pentru apararea valorilor si drepturilor fundamentale ale omului”.

In prezent, cei doi politisti implicati in incidentul din aceasta dimineata se afla internati in spital, avand leziuni la nivelul mainii, respectiv a piciorului, scrie realitatea.net.

Cadavrul barbatului impuscat mortal de politisti se afla la INML in vederea efectuarii necropsiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos