Acasă World Cum vor arata avioanele din cauza pandemiei de coronavirus! Se schimba tot

Cum vor arata avioanele din cauza pandemiei de coronavirus! Se schimba tot

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Firma italiana Aviointeriors a conceput doua proiecte pentru reamenajarea interiorului avioanelor, pentru a se asigura izolarea pasagerilor in timpul zborului. Este vorba despre proiectul „Janus”, care se inspira din stravechiul zeu roman cu doua fete si are un scaun central inversat, in timp ce conceptul „Glassafe” vede fiecare scaun echipat cu o „capota”.

Aviointeriors spune ca scaunul Janus va „asigura izolarea maxima intre pasagerii asezati unul langa celalalt”.

„Fiecare pasager are propriul sau spatiu izolat de ceilalti, chiar si de persoanele care merg pe culoar. Fiecare scaun Janus este inconjurat pe trei parti de un scut inalt care impiedica propagarea respiratiei catre ocupantii scaunelor adiacente.

Este confectionat din materiale usor de curatat si igiena sigura. Optiunea este disponibila cu scutul in material opac sau cu grade diferite de transparenta”, au explicat cei de la firma italiana.

Intre timp, Glassafe este descrisa ca o „solutie la nivel de kit” care poate fi instalata pe scaunele aeronavei existente.

Aceştia au adaugat: „Glassafe este realizat dintr-un material transparent pentru a face intreaga cabina armonioasa si estetica usoara, dar indeplinind perfect obiectivul de a crea un volum izolat in jurul pasagerului.

Acest lucru este pentru a evita sau minimiza contactele si interactiunile prin aer intre pasageri, astfel incat sa se reduca probabilitatea contaminarii cu virusi sau alte materiale. Glassafe este livrat in diferite executii cu sisteme de fixare a scaunului care permit instalarea si scoaterea usoara.”

Un purtator de cuvant al Aviointeriors spune: „Toate autoritatile nationale din intreaga lume incearca sa blocheze aceasta pandemie printr-o serie de actiuni si recomandari si dorim sa contribuim cu ideile si propunerile noastre in interesul intregii comunitati.

Avand in vedere acest obiectiv, am studiat solutii noi care iau in considerare distantarea sociala intre pasagerii care se afla la clasa economica, unde exista o conditie de densitate mai mare, dar cu caracteristici care raman aplicabile chiar si in clasele cu densitate mai mica, precum cea premium sau clasa business.

Citeste mai mult pe evz

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos