Acasă Stirile zilei Bani Veste buna pentru romanii care muncesc in strainatate! Statul roman va da...

Veste buna pentru romanii care muncesc in strainatate! Statul roman va da banii inapoi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa anuntul potrivit caruia romanii din strainatate ar trebui sa plateasca o contributie obligatorie la bugetul de sanatate, iata ca vin si vesti bune. Un set de noi reglementari promovate de guvern prevede ca romanii care muncesc in strainatate au dreptul sa le fie restituite sumele pe care le-au platit in plus pe taxe si impozite in tara unde au lucrat.

Potrivit expertului in taxe, Dana Mihaela Lupu, romanii vor fi nevoiti sa treaca unele etape birocratice, dar cu toate acestea nu trebuie sa se descurajeze. Prima cerinta este sa faca dovada calitatii de contribuabil, informeaza romanialibera.ro.

 

Este bine de stiut insa ce criterii trebuie sa indeplineasca romanii pentru a primi banii. Iar anuntul ii vizeaza pe toti romanii care au lucrat in strainatate si care a realizat venituri din banii din salarii in strainatate. Totodata, de acesti bani mai pot beneficia si romanii care au lucrat in Marea Britanie cu contracte de tip ”self employment”.

Acestia trebuie sa urmeze intocmai cateva etape simple si sa cunoasca; – care sunt termenele de solicitare a impozitelor platite in avans; – care sunt formularele-tip pe care sa le completeze; – care sunt documentele originale pe care trebuie sa le anexeze la dosar; – care este adresa unde poate solicita restituirea impozitelor.Apoi, trebuie sa execute urmatoarele: – sa trimita/depuna dosarul la biroul fiscal respectiv; – sa fie disponibil pentru orice solicitari ale biroului fiscal respectiv ce pot ­aparea in cursul procesului de restituire; – sa cunoasca foarte bine limba tarii res­pective pentru a putea pastra cores­pondenta cu biroul fiscal din strainatate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos