Romania, Cehia, Slovacia, Romania si Ungaria au votat impotriva acestor cote obligatorii, iar Finlanda s-a abtinut privind cotele obligatorii ale repartizarii refugiatilor.

 

Romania ar urma sa primeasca 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marti de Consiliul JAI, numarul total de imigranti alocat pana in prezent Bucurestiului fiind de 4.837.

Tarile care nu accepta sa primeasca imigranti in baza unor cote obligatorii ar urma sa plateasca 6.500 de euro pentru fiecare om refuzat. Este propunerea Angelei Merkel.

Asadar Romania ar avea de dat aproape 30 de milioane de euro, pentru cei 4.566 de refugiati pe care nu-i doreste. Din totalul de 6.351 de imigranti pe care vrea sa ni-i aloce Comisia Europeana, Bucurestiul a declarat in mod insistent ca poate sa gazduiasca si sa integreze fix 1.785.

Cancelarul german Angela Merkel va propune miercuri, la reuniunea Consiliului European, o reforma a zonei Schengen astfel incat toate statele membre ale acestui spatiu sa contribuie la securizarea frontierei externe, in timp ce la reuniunea de marti a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) Germania va sustine propunerea ca tarile ce nu accepta sa primeasca imigranti in baza unor cote obligatorii sa plateasca 6.500 de euro pentru fiecare imigrant refuzat, transmite agentia EFE.

Conform unor surse guvernamentale de la Berlin, solicitarea privind contributia comuna la securizarea frontierei externe a spatiului Schengen va fi punctul cheie pe care sefa guvernului de la Berlin il va sustine la summitul european extraordinar dedicat crizei refugiatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.