Acasă World Avertisment din Israel. Daca Europa nu ia masuri, atacurile teroristilor vor continua

Avertisment din Israel. Daca Europa nu ia masuri, atacurile teroristilor vor continua

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atacurile de la Paris si Copenhaga nu sunt sigurele cu care se va confrunta Europa. Vor mai fi si altele (…) Europa este la inceputul violentei islamice radicale, avertizeaza dr. Jonathan Fine, cercetator la Institutul International pentru Combaterea Terorismului (IDC Herzylia, Israel), in cadrul caruia este directorul Departamentului de Terorism si Religie.

Aceasta situatie este generata in primul rand de faptul ca terorismul are ca inamic declarat o intreaga civilizatie, cea occidentala, care devine astfel o tinta legitima pentru jihad. Tari reprezentative pentru Uniunea Europeana, precum Franta, Marea Britanie sau Germania, se afla pe lista tintelor gruparilor teroriste.

In ceea ce priveste Romania, aceasta nu este o tinta predilecta a teroristilor, principala provocare cu care se confrunta tara fiind aceea de a evita sa devina o zona de tranzit pentru potentialii teroristi, a adaugat Fine.

El a subliniat insa ca „niciun loc din Europa nu este imun” la terorism, atragand atentia asupra provocarilor reprezentate de libertatea de miscare in UE. In opinia sa, pentru gestionarea acestei situatii este necesara o buna cooperare intre serviciile de politie si serviciile de informatii din tarile membre, precum si o supraveghere atenta a grupului de suspecti. In Franta, de exemplu, aceasta supraveghere a esuat, atat in cazul atacurilor din martie 2012 din Toulouse, cat si a celor din Paris de la inceputul lui 2015. Suspectii in fiecare dintre aceste cazuri se aflau pe lista serviciilor secrete franceze.

Sursa: Mediafax

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos