Intentiile Moscovei fata de unele tari din regiune, ca Republica Moldova, Georgia, Serbia, Muntenegru sau Letonia ingrijoreaza tot mai multi oficiali americani. Unul dintre acestia, secretarul de Stat John Kerry afirma ca interventia Rusiei in Ucraina ar putea fi o noua strategie de impartire a Europei de Est in sfere de influenta.

Kerry considera interventia Rusiei in Ucraina drept o posibila reinnoire a vechii strategii a Moscovei de impartire a Europei de Est in sfere de influenta.

El a declarat marti in fata unei comisii a Senatului american ca Rusia este angajata intr-un efort masiv de propaganda pentru a domina alte tari si a reaprinde „un joc cu suma zero Est-Vest, care este periculos si inutil”, informeaza agentia germana DPA, in pagina electronica.

Intentiile Rusiei pentru state ca Republica Moldova, Georgia, Serbia, Muntenegru, Letonia si tarile baltice sunt ingrijoratoare, a afirmat un senator. „Toate sunt pe linia de foc”, a raspuns Kerry.

Senatorii Chris Murphy si Dick Durbin si-au exprimat sprijinul pentru furnizarea de armament defensiv Ucrainei cat mai curand posibil. „Ucraina este doar varful icebergului”, a subliniat Murphy.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.