Acasă Stirile zilei AVERTISMENT al presedintelui Ucrainei: RUSIA ar putea ocupa si BUCURESTIUL, nu doar...

AVERTISMENT al presedintelui Ucrainei: RUSIA ar putea ocupa si BUCURESTIUL, nu doar KIEVUL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko a lansat un avertisment prin intermediul BBC, sustinand ca Rusia ar putea ocupa nu numai Kievul, ci si Bucurestiul.

Referindu-se la declaratia presedintelui rus, Vladimir Putin, care intr-o discutie cu seful in exercitiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat:

„Pot sa iau Kievul in doua saptamani, daca vreau”, jurnalistul Stephen Sackur a subliniat ca mesajul transmis de acesta este ca Rusia are cartile in maini, ceea ce nu este cazul Ucrainei.

„Rusia are 1.200.000 de militari, are una dintre cele mai moderne armate si arme din lume. Iar in aceasta logica, la fel cum Rusia poate lua Kievul, Rusia poate lua Vilnius, Riga, Tallinn, Bucuresti sau orice alt oras daca nu vom fi uniti, daca lumea intreaga nu va demonstra solidaritate cu Ucraina, daca vom permite ca situatia actuala sa fie tratata in acest fel”, a declarat Porosenko, in cadrul emisiunii HARDtalk’s a jurnalistului Stephen Sackur.

El a afirmat, de asemenea, ca face tot posibilul pentru restabilirea pacii in Ucraina, adaugand ca o continuare a conflictului ar duce la o „catastrofa umanitara”.

Totodata, intrebat daca este adevarat ca „unele tari membre NATO au promis Ucrainei armament de mare precizie”, Porosenko a confirmat dar a refuzat sa le numeasca.

„Este o informatie confidentiala”, a afirmat el.

„As spune ca este prima data cand Ucrainei i s-au oferit arme moderne pentru a-si proteja teritoriul si ar trebui sa intelegeti ca nu este vorba despre castigarea acestui razboi, ci mai degraba despre dezvoltarea unui sistem de securitate european”, a explicat el.

Tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice au promis vineri, in urma summitului de la Newport, sa mentina „o prezenta continua” in Europa de Est, o regiune in care atitudinea Rusiei provoaca ingrijorare, si anume prin crearea unei forte de reactie rapida capabile sa se mobilizeze in cateva zile.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos