Autoritatile din Austria intentioneaza sa interzica mesajele naziste codate de pe placutele de inmatriculare personalizate.

Ministerul de resort si o organizatie care reprezinta victimele national-socialismului au primit fotografii de la cetatenii ingrijorati, imagini care prezentau numere de inmatriculare ce contineau coduri, precum cifra 88, care reprezinta salutul nazist „Heil Hitler”.

Purtatoarea de cuvant a ministerului, Andrea Heigl, a criticat insa existenta unor astfel de mesaje, dar a recunoscut ca nu exista statistici referitoare la frecventa cu care apar astfel de combinatii de numere printre cele 500.000 de placute de inmatriculare personalizate din Austria.

Legea care se aplica in prezent, in legatura cu placutele de inmatriculare interzice deja acronimele ofensatoare sau cele care se refera la perioada nazista, cum ar fi SS.

Amendamentul ministerului, care este programat sa fie supus la vot in parlament la mijlocul anului, va interzice, de asemenea, codurile numerice reprezentand litere din alfabet, cum ar fi 18 pentru Adolf Hitler.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.