Acasă Sanatate Atentie, romani! Cum cadem in capcanele din farmacii! Pastilele fara efecte, care...

Atentie, romani! Cum cadem in capcanele din farmacii! Pastilele fara efecte, care ne usureaza de bani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Industria farma este una din cele mai puternice la nivel mondial, iar marile companii medicale fac profituri imense nu numai pe seama bolnavilor, ci si pe seama oamenilor sanatosi.

Cotidianul The Sun a aratat, de asemenea, ca unele vitamine sunt ineficiente, expertii aratand ca nu sunt nici macar necesare. Tocmai de aceea, pentru a nu pica in plasa acestor trucuri care te amagesc uneori, ispitindu-te cu tineretea fara batranete, este bine sa fiti informati si sa stiti ce sa cereti farmacistului. Mai mult, marile companii medicale pacalesc publicul, vanzand aceleasi pastile, sub etichete diferite.

Unul din exemple sunt spray-urile nazale care vin in trei cutii diferite- pentru alergii, congestie si sinuzita, ridicandu-se intrebarea care dintre acestea sa poata fi folosit, fiind identice din punct de vedere medical. „Uneori, irositi banii pe medicamente, deoarece nu exista dovezi ca ele functioneaza. si exista alternative mai ieftine”. Unele firme refuza sa arate dovezi privind modul in care produsul lor a functionat, potrivit The Sun.

John Smith, director executiv al PAGB puncteaza pozitia companiilor de medicamente: „Medicamentele OTC de marca se bucura de un patrimoniu de incredere de lunga durata, iar producatorii investesc foarte mult in cercetarea si dezvoltarea produselor. Pentru ca un medicament sa primeasca o licenta, producatorii trebuie sa furnizeze dovezi solide care sa demonstreze ca acesta este eficient inainte de a fi vandut in farmacii si in alte magazine de vanzare cu amanuntul.

Nu e de mirare ca primii trei distribuitori de medicamente din Romania au realizat in 2016 afaceri de 2 miliarde de euro in total. De altfel, la fiecare colt de strada intalnim cel putin o farmacie.

Sursa: EVZ

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos