Acasă Stirile zilei Astronomii au descoperit un nou SISTEM SOLAR, compus din sapte planete!

Astronomii au descoperit un nou SISTEM SOLAR, compus din sapte planete!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii au descoperit un nou sistem solar, care include sapte planete, care se afla la o distanta de 2.500 de ani-lumina de Terra.

Noul sistem solar a fost descris in doua articole publicate pe serverul Arxiv.org.

Una dintre identificari a fost realizata de o echipa de voluntari care a folosit site-ul Planet Hunters. Acest site a fost lansat pentru a permite voluntarilor sa „cearna” datele publice furnizate de telescopul spatial Kepler, lansat de NASA pentru a cauta exoplanete aflate pe orbitele unor stele indepartate.

Telescopul Kepler foloseste „metoda tranzitului” pentru a descoperi planete noi, care consta in monitorizarea stralucirii emise de o stea, care se schimba atunci cand o planeta trece prin fata ei. Insa, exista pur si simplu prea multe date oferite de telescop, iar savantii de la NASA, care nu au timp sa analizeze toate razele de lumina, au conceput programe computerizate pentru a detecta semnatura ce marcheaza tranzitul unei planete prin fata stelei sale.

„Acesta este primul sistem solar cu sapte planete descoperit de Kepler, folosind metoda tranzitului. Consideram ca identificarea este sigura”, a spus Chris Lintott de la Universitatea Oxford, coautor al studiului publicat pe Planet Hunter.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTraditii, obiceiuri si superstitii de Sfantul Dumitru! VIDEO
Articolul următorTraieste viata la maxim in fiecare zi! Cele 20 de regrete pe care oamenii le au pe patul de moarte