Acasă Sanatate ARTRITA a fost invinsa de cercetatorii elvetieni! Vezi ce LEAC au gasit!

ARTRITA a fost invinsa de cercetatorii elvetieni! Vezi ce LEAC au gasit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii elvetieni au gasit leac pentru artrita, dupa un studiu realizat pe soareci, urmand sa testeze noua terapie si pe pacienti umani.

Poliartrita cronica reprezinta o inflamatie a articulatiilor, foarte dureroasa, care afecteaza aproximativ 1% din populatia mondiala, potrivit EPFZ.

Deocamdata nu exista medicamente care sa fie capabile sa incetineasca sau sa stopeze evolutia bolii, care cauzeaza degenerarea cartilagiilor si a oaselor.

Medicii elvetieni au reusit sa vindece complet soarecii din acest experiment cu ajutorul unui anticorp „inarmat”, combinat cu un medicament deja disponibil pe piata, Dexametazon. Metoda a avut rezultatele scontate pe soareci, a explicat cercetatoarea Teresa Hemmerle.

Cercetatorii au testat anticorpul „inarmat” alaturi de acel medicament. Daca este administrat doar unul dintre ele, atunci terapia nu are efect. In schimb, atunci cand ambele elemente ale tratamentului sunt aplicate simultan, inflamatiile tipice acestei boli dispar in doar cateva zile.

Teste clinice sunt prevazute sa aiba loc in 2015 pe pacienti umani care sufera de poliartrita cronica. Proiectul este sustinut de Comisia federala pentru tehnologie si inovatie (CTI) din Elvetia.

Testele vor fi coordonate de compania specializata in biotehnologie Philochem, care are sediul general in apropiere de Zurich.

Sursa: mediafax.ro