Aproape 75% din apa care curge la robinetele din Europa este contaminata cu microfibre, arata un studiu recent facut de o fundatie americana. Situatia ii ingrijoreaza pe specialisti, conform carora materialele plastice se descompun in resturi imperceptibile ochiului liber si trec prin circuitul apei in natura. Ajung in panza freatica si apoi in sistemul de apa potabila unde nu sunt filtrate.
Pana acum, specialistii stabilisera ca plasticul care polueaza oceanele este ingerat de oameni prin consumul de fructe de mare.
Medicul Corina Zugravu a aratat ca apa de la reteaua din Bucuresti este foarte sigura pentru consum. „Cel mai teama ne este de microorganismele patogene. Personal, prefer apa de la robinet, care este filtrata si sigura”, a precizat specialistul.
„Apa de la robinet este foarte buna, pentru ca este testata la fiecare 12 ore, fiind considerata o problema de siguranta nationala. Parintii ar trebui sa fiarba apa, indiferent ca o iau de la robinet sau de la PET. in cazul adultilor, o apa care contine mai mult calciu este benefica pentru cei care au lipsa de calciu si poate fi nociva pentru cei care au mai mult calciu in organism trezindu-se, astfel, cu pietre la rinichi”, a completat Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor, arata adevarul.