Acasă Politic Anunțul care îl pune pe gânduri pe Traian Băsescu

Anunțul care îl pune pe gânduri pe Traian Băsescu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că parlamentarii liberali vor vota în Parlament pentru ca premierul Ponta să reprezinte România la Consiliul European, menţionând că deciziile Parlamentului trebuie respectate.

El a explicat că parlamentarii liberali vor vota pentru ca premierul Ponta să reprezinte România la Consiliul European.

Antonescu a explicat că liberalii vor vota astfel din motive expuse public încă dinainte ca Victor Ponta să devină premier: la Consiliul European se discută şi se iau decizii în legătură cu probleme gestionate de către Guvern.

Întrebat dacă este de părere că preşedintele Băsescu va respecta o eventuală decizie a Parlamentului în acest sens, Antonescu a spus că nu vrea să facă speculaţii.

El a adăugat însă că Parlamentul este suveran, iar deciziile trebuie respectate.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Parlamentului, cu acordul miniştrilor, scrisoarea prin care va solicita organizarea unei şedinţe comune de plen în care să fie adoptată o decizie privind mandatul şi nivelul de reprezentare a României la Consiliul European. El le-a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul le va supune spre aprobare această scrisoare, pentru a fi transmisă Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu le-a răspuns ziariştilor care l-au întrebat, miercuri noapte, la Bruxelles, dacă se vor vedea la următorul Consiliu European, din 28 iunie: „De ce? Nu veniţi?”.

Preşedintele Băsescu a fost întrebat de jurnalişti, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii informale a Consiliului European, dacă îl vor vedea la reuniunea din 28 iunie.

„De ce? Nu veniţi?”, a răspuns Băsescu, râzând.