Acasă Stirile zilei Justitia Directorul Direcţiei Silvice Argeş condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Directorul Direcţiei Silvice Argeş condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Directorul Direcţiei Silvice Argeş, Ion Dobrinoiu, arestat pentru luare de mită, şi administratorul unei firme argeşene, acuzat de dare de mită, au fost condamnaţi, joi, de magistraţii Tribunalului Argeş, la un an de închisoare cu suspendare, respectiv, patru luni de închisoare cu suspendare.

Deciziile Tribunalului Argeş nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs de către avocaţii inculpaţilor la Curtea de Apel Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor DNA, la instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Directia Generală Anticorupţie şi IPJ Argeş şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii, dosarul fiind înaintat spre judecare magistraţilor Tribunalului Argeş.

Directorul coordonator al Direcţiei Silvice Argeş, Ion Dobrinoiu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, după ce ar fi pretins şi primit 12.000 de lei de la administratorul societăţii Explorer Marcos Wood Stoeneşti, judeţul Argeş, Florin Păun, pentru a-l ajuta pe acesta în câştigarea unei licitaţii de exploatare a lemnului, la rândul său administratorul fiind acuzat de dare de mită.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, anchetatorii notează că, în 22 februarie, Dobrinoiu, în calitatea pe care o avea ar fi pretins şi ar fi primit de la Florin Păun, 12.000 de lei cu titlu de mită.

Banii au fost primiţi pentru ca Dobrinoiu să îşi încalce atribuţiile de serviciu, să îl ajute pe Păun să câştige în mod necuvenit licitaţia din data de 14 februarie prin care firma sa a obţinut în mod nelegal dreptul de a exploata cantitatea de 1.121 metri cubi de material lemnos amplasat pe raza Ocolului Silvic Câmpulung şi pentru a semna contractul de exploatare masă lemnoasă, susţine DNA.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani date cu titlu de mită.

În 24 februarie, Tribunalul Argeş a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Dobrinoiu Ion pentru 29 de zile, iar în cazul lui Păun, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile.

La ora transmiterii acestei ştiri, Ion Dobrinoiu, arestat preventiv pentru luare de mită şi încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, din judeţul Argeş, a părăsit închisoarea, după trei luni de arest preventiv, fiind aşteptat de către soţia şi fiica sa, judecător la Curtea de Apel Piteşti.

La ieşirea din închisoare, Dobrinoiu a declarat că are o stare de sănătate precară din cauza diabetului şi că dosarul său „a fost politic, fabricat”.