Barbati inarmati au atacat un centru de izolare a bolnavilor de Ebola, la Monrovia, capitala Liberiei, provocand fuga a aproximativ 20 de pacienti, au anuntat duminica surse concordante, relateaza AFP.
„Au spart usile si au jefuit locul. Bolnavii au fugit toti”, a declarat Rebecca Wesseh, o martora la acest incident, care a avut loc in noaptea de sambata spre duminnica.
Declaratiile martorei au fost confirmate de catre locuitori si secretarul general al lucratorilor din Sanatate in Liberia George Williams.
Potrivit lui Williams, 29 de bolnavi de Ebola au fost admisi in Centru, unde primeau ingrijiri preliminare in vederea evacuarii intr-un spital. O incertitudine ramanea, totusi, cu privire la numarul de pacienti care au fugit.
„Erau testati pozitiv cu Ebola”, a declarat el, adaugand, fara sa faca alte precizari, ca noua au murit.
Barbati, majoritatea tineri, inarmati cu bate, au patruns cu forta in liceul de la periferia Monroviei in care se afla Centrul anti-Ebola, a declarat Rebecca Wesseh.
Ea a adaugat ca acestia strigau sloganuri ostile fata de presedinta liberiana Ellen Johnson Sirleaf si au dat asigurari ca „nu mai exista Ebola” in tara.
Atacul a provocat fuga bolnavilor si infirmierelor, a adaugat ea.
In decurs de cinci luni, epidemia de febra hemoragica Ebola, cea mai grava de la descoperirea acestei boli foarte contagioase in 1976, s-a soldat cu 1.145 de morti, potrivit ultimului bilant prezentat de catre OMS, si anume 413 persoane au murit in Liberia, 380 in Guineea, 348 in Sierra Leone si patru in Nigeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.