Acasă Stirile zilei Nicu a fost vandut la 9 ani! Citeste povestea incredibila a unui...

Nicu a fost vandut la 9 ani! Citeste povestea incredibila a unui copil ajuns masina de produs bani in Marea Britanie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nicu este un copil roman, in varsta de 9 ani, vandut in Marea Britanie, a carui viata este surprinsa intr-un video-documentar realizat de theguardian.co.uk. „Nicu” scrie o scrisoare mamei lui din Romania, dar descrierile sale despre viata in Marea Britanie sunt departe de realitatea mizerabila in care traieste si modul in care este exploatat.

Nicu sa nascut intr-un sat din Romania. El a trait impreuna cu parintii si cu fratele sau mai mic. Cand a implinit varsta de noua ani, familia sa a fost abordata de catre o banda care le-a promis ca
Nicu ar putea obtine un loc de munca in Europa. Familia sa stia gasca de interlopi;dar au vazut alti membri ai comunitatii care fac bani din munca in strainatate. Au vrut bani pentru viitorul lor iar acasa nu au gasit prea mult de lucru. In naivitatea lor au platit interlopilor 200 de euro ca sa-l introduca ilegal in Europape Nicu. Grupul de traficanti le-a spus parintilor ca dupa ce Nicu isi va acoperi datoriile de calatorie si cazare, vor primi o multime de bani.

trafic de copii nicu
Nicu a fost dus in Spania, unde a fost plasat intr-o casa cu o multime de copii. Acolo s-a intalnit cu un alt baiat, Andre… i sa spus ca trebuie sa lucreze alaturi de el si sa invete de la acesta. A doua zi, Andre l-a luat pe strazi sa cerseasca pentru bani. La sfarsitul zilei s-au intors cu banii acasa.
Unul dintre barbati a inceput sa-l loveasca pe Andre, spunand ca a fost lenes si nu a castigat destul. Din acest motiv nu avea voie sa manance in acea noapte. In urmatoarele saptamani, Andre i-a aratat lui Nicu cum sa fure din buzunarele oamenilor si cum sa fure banii de la bancomate in timp ce oamenii incercau sa retraga cu cardul. Nicu le distrage atentia, si apoi Andre fura banii din bancomat. In fiecare zi ei aduceau banii acasa, si erau batuti in cazul in care traficantii credeau ca nu au facut destul.

trafic de copii nicu2Dupa cateva luni, Nicu a fost transportat cu avionul in Marea Britanie. El a fost dus la o casa in estul Londrei, unde locuia alaturi de paisprezece adulti si copii. Nicu a fost nevoit sa doarma pe jos. La fel ca in Spania, a mers pe strazi toata ziua si a furat de la oameni. De multe ori pagubitii il urmareau si, uneori, chiar il prindeau si isi luau banii inapoi. Nicu a fost foarte speriat. Spre deosebire de Spania era frig si de multe ori ii era foarte foame. Dar el stia ca trebuia sa continue, in caz contrar el putea avea alte necazuri.

Dar intr-o zi, dimineata, Nicu a auzit niste zgomote puternice. Politia a intrat in casa; i-au spus lui Nicu sa ramana unde era. El nu stia limba engleza asa ca nu a putut intelege tot ceea ce spuneau. Au incercat sa-i puna o multime de intrebari cere, dar traficantii s-au uitat apasator la el, asa ca nu a spus nimic.
Nicu a fost dus la autoritatea locala si a fost plasat intr-o familie adoptiva. El a mers la scoala, dar a fost foarte dificil. Nu a fost in viata lui la scoala. Aceasta viata era complet diferita de cea pe care o stia. Ceilalti copii de la scoala au incercat sa-l intimideze, asa ca Nicu a refuzat sa mai mearga.
trafic de copii nicu3El a fost preluat de catre politie – au vrut sa stie ce sa intamplat. I-a fost foarte frica sa vorbeasca pentru ca a fost speriat de traficanti. A declarat ca vrea sa se intoarca la parintii sai. Autoritatea locala i-a contactat si le-a spus ca vrea sa se intoarca in Romania.
Autoritatea contactata, ECPAT Marea Britanie, a informat ca Nicu are un risc ridicat de a fi retraficat. ECPAT a declarat ca e nevoie de timp pentru ca Nicu sa inteleaga ceea ce vrea sa faca. Toata lumea se temea ca odata intors in Romania Nicu va intra din nou sub influenta bandei de traficanti de copii. Autoritatea locala din Marea Britanie a luat decizia ca Nicu sa revina in Romania, spunand ca el nu a vrut sa ramana in Marea Britanie ci a vrut sa se intoarca la parintii sai.
trafic de copii nicu4Mai tarziu, ECPAT Marea Britanie a intrebat care este situatia lui Nicu si s-a descoperit ca Nicu nu mai locuia cu parintii sai. A fost retraficat. ECPAT UK a anuntat Politia.
Autoritatile romane s-au intrebat vreodata cati copii romani sunt traficati sau au fost retraficati?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos