Acasă Stirile zilei Anuntul care da nastere la teroare! Tarile UE RISCA atacuri teroriste ale...

Anuntul care da nastere la teroare! Tarile UE RISCA atacuri teroriste ale Al-Qaida!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tarile UE trebuie sa intensifice masurile pentru combaterea terorismului fiindca prezinta riscul comiterii unor atentate de catre reteaua Al-Qaida sau de indivizi radicalizati.

„Exista motive de preocupare si pentru a fi extrem de vigilenti”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate, sub protectia anonimatului.

„Reteaua Al-Qaida este slabita, dar poate organiza un atac contra Occidentului pentru a demonstra ca inca exista. Aceste preocupari sunt impartasite de serviciile de informatii, in special de catre MI5” (Serviciul britanic de informatii interne), adauga oficialul.

„Ma tem de un atac de amploare comis de Al-Qaida. Insa cea mai mare amenintare este terorismul individual”, confirma eurodeputatul francez Arnaud Danjean, fost membru al serviciilor de spionaj.

„Problema cu grupul terorist Stat Islamic nu este ca ar comite vreun atentat, ci ca ii inspira pe altii”, adauga Danjean, avertizand ca exista in continuare riscul unor atentate precum cele din Franta, soldate cu 17 morti.

Potrivit serviciilor de spionaj, peste 3.000 de europeni radicalizati au devenit membri ai grupurilor teroriste din Siria si Irak.

Uniunea Europeana este pe cale de a elabora un plan pentru combaterea terorismului, care va fi analizat pe 29-30 ianuarie, la reuniunea ministrilor de Interne si ai Justitiei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos