Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, acuzat de luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti.

Decizia CAB poate fi contestata la instanta suprema.

Ovidiu Putura, judecator la Tribunalul Bistrita, fost secretar de stat si director la Directia contencios din Ministerul Justitiei, a fost retinut, miercuri, fiind acuzat ca a primit mita foloase de 30.000 de euro pentru interventii intr-un dosar si ca i-a cerut unei judecatoare sa dea o decizie favorabila intr-o cauza in care sotia sa era reclamant.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a lui Ovidiu Putura, in urma solicitarii facute de MJ.

Ovidiu Putura, fost secretar de stat la Ministerul Justitiei in mai multe Guverne Ponta ar fi cerut unei judecatoare o solutie favorabila sotiei sale, Alina Putura, intr-un dosarul civil.

Dosarul respectiv era in recurs la Tribunalul Bistrita, dupa ce in fond Judecatoria Bistrita ii respinsese actiunea.

In EXCLUSIVITATE, STIRIPESURSE.RO va prezinta stenograme de-a dreptul halucinante. Cel care putea ajunge ministrul Justitie a facut amenintari la adresa judecatorilor si a dat dovada de un limbaj de infractor de drept comun.

IACOB CORINA – judecator la Tribunalul Bistrita – Sectia civila, in data de 04.11.2014, in timp ce se afla la un seminar organizat de Institutul National de Magistratura, urmare a solicitarii inculpatului Putura Ovidiu, s-a intalnit cu acesta in restaurantul Hotelului Hotelul Yesterday din Bucuresti. Au discutat despre nemultumitrea ei fata de modul in care s-au derulat exemenele pentru dobandirea calitatii de notar stagiar din luna septembrie 2014, Putura i-a promis ca o ajuta, iar PUTURA OVIDIU la randul sau a adus in discutie problema dosarului in care recurent reclamant era sotia sa Putura Alina Ofelia.

Putura Ovidiu si numita Putura Alina Ofelia au oferit suspectei Iacob Corina cadouri pentru fiul sau.

La perchezitia domiciliara efectuata la locuinta inculpatului Putura Ovidiu din mun. Bucuresti, a fost ridicata suma de 80.970 EURO SI 966 USD, precum si un costum de vanatoare.

Fapta de trafic de influenta, constand in aceea ca a primi de la Taranu Laurentiu foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vanatoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecatorii din dosarul 10792/118/2010 aflat in apel la Curtea de Apel Constanta si in care Taranu Laurentiu avea calitatea de inculpat, in vederea obtinerii unei hotarari favorabile acestuia, iar putura i-a promis sa stea linistita pentru ca va lua achitarea.

Putura Ovidiu a promis ca va face tot ce poate pentru rezolvarea dosarului inculpatului.

Putura Ovidiu a adresat amenintari la adresa unor magistrati pe motiv ca ar intentiona sa pronunte o hotarare nefavorabila in cauza in care este interesat.

„(…)P.O.: Si ce ma de nu ii dau doi pumni in gura in Tribunal, de ii rup picioarele, o calc cu masina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…este vorba de discutia cu suspecta care ii spunea ca nu crede ca poate convinge macar o colega de complet sa dea solutia dorita de Putura pentru sotia sa( deci trebuia sa o convinga macar pe una din judecatoare caci a treia ar fi ramas in opinie separata…)

CI.: Auzi… sa nu cumva sa vorbesti ceva ca stii de la mine… ca una, ca alta…

P.O.: Nu, iti dai seama ca am… mi-o zis Alina ca…

(…)

P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.

C.I.: Ti-ai facut cerere de stramutare?

P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu masina dupa aia si gatam…

C.I.: Mai in ce situatie ma pui…

P.O.: Stai linistita, deci nu ca o calc eu, ii pun pe doi din astia cu.

C.I.: Ce faci?

P.O.: Ii pun pe doi, o calca cu masina, stai linistita, o vezi in spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu ma mai stresez, simplu. O calca astia.

C.I.: Te rog frumos… si eu ce sa fac acum…

P.O.: Sa te uiti in dosar si sa faci cum ii… ce rezulta din dosar.

C.I.: Sa fac opinie separata?

P.O.: Da. Pai, tu vezi ce rezulta din dosar, apai lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumparat acest teren cred ca in anul 1990 si ceva, nu mai tin minte exact, inainte de 2000 oricum. Socrul voia sa isi vanda casa din Beclean si sa se mute in Bistrita, pentru ca fetele erau in Bistrita… dupa ce sa stea in Beclean. Asta-i adevarat ca eu l-am indrumat, ma de ce nu te duci sa cumperi un teren – ca atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, stii – cumpara un teren, du-te la o licitatie, cumpara un teren. El si l-a ales, asta e, OK. Mi l-a aratat si mie, uite-l. Bineinteles ca pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanta asta. El a fost proprietar.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.