Acasă Sanatate Anumite ceaiuri de plante si mierea pot fi daunatoare pentru sanatatea umana!

Anumite ceaiuri de plante si mierea pot fi daunatoare pentru sanatatea umana!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O analiza a Institutului federal pentru evaluarea riscurilor din Berlin a detectat o concentratie foarte mare de alcaloizi de pirolizidina in multe sortimente de ceaiuri de plante, fiind foarte daunatoare pentru sanatatea umana, potrivit agerpres.ro.

De cele mai multe ori, ceaiurile de plante sunt puternic asociate cu concepte, cum ar fi ‘curativ’, ‘vindecare’, ‘sanatate’. Internetul abunda in recomandari privind modalitatile de colectare a plantelor curative, precum si in retete de ceaiuri si infuzii pentru diverse boli si afectiuni.

In acest context, suna de-a dreptul alarmant avertismentul Institutului Federal din Berlin pentru evaluarea riscurilor din cadrul Ministerului pentru Protectia Consumatorului, Alimentatiei si Agriculturii din Germania.

Institutul a raportat ca au fost supuse testelor peste 220 de sortimente de ceaiuri de plante disponibile in comert si in multe dintre acestea s-a descoperit un nivel neasteptat de mare de alcaloizi de pirolizidina. Acesta este un grup de compusi chimici de origine vegetala, cu proprietati cancerigene.

Avand in vedere ca Institutul din Berlin nu s-a remarcat pana acum prin atitudini alarmiste, avertismentul sau ar trebui tratat cu toata seriozitatea, considera unii specialisti.

Alcaloizii de pirolizidina sunt sintetizati de multe plante ca mod de aparare impotriva daunatorilor. Prin eficienta, adica prin toxicitate, unele dintre aceste substante depasesc de departe toate pesticidele produse artificial.

In total, oamenii de stiinta au inregistrat mai mult de 500 de alcaloizi de pirolizidina in peste 6.000 de specii de plante.

 

Citeste in pagina urmatoare care este cel mai bun exemplu de ceai periculos!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos