Acasă Politic Antonescu: Am cazut de acord asupra lui Iohannis si a schimbarilor din...

Antonescu: Am cazut de acord asupra lui Iohannis si a schimbarilor din Guvern

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca a discutat cu premierul Victor Ponta inainte ca liberalii sa anunte public remanierea mai multor ministri si propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului si a cazut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

„Am vorbit cu primul-ministru, i-am adus la cunostinta propunerile noastre, domnia-sa mi-a spus ca nu are niciun fel de obiectiuni, a salutat chiar propunerile facute, in principal cea care il vizeaza pe Klaus Iohannis. Nu am spus ieri acest lucru pentru ca nu era normal sa spun eu inaintea primului-ministru. Primul-ministrul si-a facut intre timp publica decizia(…) Nu pot si nu o voi face niciodata sa vorbesc eu in numele Guvernului si domnul Ponta in numele PNL. Bineinteles ca i-am comunicat premierului termenii discutiei care urmeaza sa se poarte la noi (la reuniunea PNL de vineri, n.r.), bineinteles ca i-am comunicat ca este posibil sa aiba loc o schimbare mai ampla, un numar de mai multi ministri, bineinteles ca i-am comunicat si numele care se conturau, dar nu a vorbit nici dansul public inainte ca noi sa ne luam decizia”, a declarat Antonescu, la Digi 24.

El a mentionat ca probabil duminica dupa-amiaza, dupa ce Victor Ponta va reveni in tara, este posibila o discutie pe marginea detaliilor privind remanierea, respectiv pe proceduri si calendar.

Liderul PNL a mai precizat ca raporturile liberalilor in chestiunea schimbarii unor ministri sunt cu premierul si nu cu PSD.

„PNL are dreptul la acesti ministri prin intelegerile politice si acordul politic. Este normal ca primul-ministru sa fie consultat si cadem de acord asupra acestor propuneri, ceea ce s-a intamplat. Ce spun deci alti colegi, altfel cu deplin drept la opinie despre aceste chestiuni, nu e de luat in calcul din punctul meu de vedere si in aceasta privinta”, a mai mentionat Antonescu, dupa ce a fost intrebat cum vede declaratiile unor reprezentanti ai PSD in subiectul nominalizarii lui Iohannis.

Antonescu a mai spus ca PNL nu a cerut schimbarea vreunei legi in favoarea edilului Sibiului. „Klaus Iohannis nu este un om care s-a inghesuit sa vina la ciolan si nu a fost usor de convins sa-si asume o pozitie in Guvern, a spus liderul PNL.