Acasă Special Opinii Andrei Caramitru il desfiinteaza pe Barna si il sustine pe Iohannis: „E...

Andrei Caramitru il desfiinteaza pe Barna si il sustine pe Iohannis: „E o rusine prea mare ce face Dan Barna. Copiaza argumentele jalnice ale PSD”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, are o pozitie dura la adresa liderului USR dupa ce acesta a anuntat ca este posibil ca USR sa voteze impotriva starii de alerta.

„Dl Barna joaca un joc periculos. Mai nou centreaza ca sa dea cu capul PSD si sa inscrie. Problema e ca totul se va masura in vieti de oameni si un val doi care ne arunca in haos economic si mai mare.

Eu ma intreb asa. Cum se poate ca dl Barna sa ia urmatoarele pozitii ale PSD si ale propagandei rusesti???

– de ce ataca presedintele cand a reactionat la jocul geo-politic al Ungariei si Rusiei? Cu fix aceleasi cuvinte ca si PSD?
– de ce spune ca nu va vota strategia de aparare care mentioneaza clar pericolul Rusiei?
– de ce copiaza fix argumentele jalnice ale PSD ca sa blocheze continuarea starii de alerta?

Cine castiga din toate astea? Noi? USR? Jalnic. Bine ca mi-am dat demisia de acolo din USR si am plecat acum mult timp. Jalnic. Membrii USR trebuie sa se trezeasca – Nu se mai poate asa ceva. E o rusine prea mare”, a scris Caramitru pe Facebook.

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat marti ca decizia de prelungire sau nu a starii de alerta „depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta in sustinerea unei eventuale solicitari”.

„Dinspre Guvern si dinspre Palatul Cotroceni ni se spune ca starea de alerta ar urma sa fie prelungita.(…) Pozitia USR este aceea ca decizia privind prelungirea sau nu a starii de alerta depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta in sustinerea unei eventuale solicitari de prelungire a acestei stari de alerta. In momentul de fata, din datele pe care le avem pana acum, se poate sau exista posibilitatea de prelungire a acestei stari de alerta in anumite locuri. Exista foarte multe zone in tara, localitati, municipii, zone foarte mari, unde prelungirea acesteia nu se justifica, cel putin pe datele pe care le cunoastem. De aceea, daca Guvernul solicita acest lucru, asteptam sa vina cu niste date foarte concrete, cu niste rezultate de testare care sa justifice aceasta pozitie. In acel moment, USR va putea sa decida daca va sustine sau nu prelungirea starii de alerta”, a spus Barna la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca USR refuza sa intre „intr-un poker din acesta politicianist” si a afirmat ca partidul pe care il conduce crede ca sanatatea populatiei nu e o chestiune de pozitionare politica, „sanatatea populatiei este prioritatea zero a acestei tari”.

„Starea de alerta ar putea fi prelungita acolo unde se justifica, dar la nivel national, in momentul de fata, pe datele curente, nu par sa existe temeiuri. (…) In proiectul de lege care urmeaza sa fie adoptat cu privire la aceasta prelungire ar trebui sa existe posibilitatea ca la nivelul unor localitati, nu doar la nivelul regiunilor tarii, in locuri punctuale, sa fie mentinuta aceasta situatie, daca este cazul.(…) Toate aceste masuri trebuie luate cumva integrat pe situatia reala epidemiologica pe care o avem intr-un loc sau altul. Purtarea mastii la nivel national, in toate locurile si in localitati unde sunt doua-trei cazuri active sau nu mai este niciun caz activ, nu e totusi rezonabil. Toate masurile, inclusiv cea privind purtarea mastii, trebuie integrate in contextul datelor legate de cazurile active reale, numarul de testari, pentru ca daca scade numarul de testari e posibil sa avem si o falsa perceptie de siguranta. In ultima perioada am vazut o reducere a numarului de informatii privind testarea”, a mentionat Barna.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca se impune prelungirea starii de alerta, cu mai putine restrictii si a facut un apel catre parlamentari in acest sens.