Avocatii lui Khaled Sheikh Mohammed, creierul autodeclarat al atentatelor de la 11 septembrie 2001, au solicitat o ancheta dupa ce potrivit unui raport al serviciilor de informatii americane, primele marturisiri ale lui Khaled Sheikh Mohammed au fost smulse sub tortura, dupa 183 de simulari de inec si sapte zile si jumatate de privare de somn, intr-o inchisoare secreta a CIA.

 „Dupa ce l-a supus pe dl Mohammed la tortura si unui tratament crud, inuman si degradant, in urma capturarii sale la 1 martie 2003 la Rawalpindi, in Pakistan, guvernul american l-a constrans la tacere”, se afirma in scrisoare. „In lipsa unui permis „top secret” de acces, nimeni nu este autorizat sa il intalneasca ori sa ii vorbeasca. Avocatii lui sunt rugati sa ii considere fiecare cuvant ca „presupus clasificat secret-defense””, adauga aparatorii pakistanezului, invitandu-l pe raportorul ONU sa il viziteze pe clientul lor.

 

„SUA incearca sa inchida acest capitol penibil si intunecat al istoriei tarii noastre omorandu-l pe dl Mohammed dupa un proces spectacol”, se mai afirma in scrisoarea citata de AFP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.