Acasă Stirile zilei Stiinta Analiza bobului de strugure scoate la iveala calitati incontestabile pentru incetinirea imbatranirii!

Analiza bobului de strugure scoate la iveala calitati incontestabile pentru incetinirea imbatranirii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lupta cu factorii externi ai imbatranirii

In afara uzurii naturale a organitelor si materialului genetic al celulei, imbatranirea este pricinuita si de o multime de factori din afara organismului, care reprezinta aproximativ 60% din totalitatea cauzelor imbatranirii. Unul dintre cei mai importanti factori ai imbatranirii este legat de substantele poluante, toxinele din unele alimente sau factori patogeni, medicamentosi, droguri usoare sau de risc si, nu in ultimul rand, de stres.

Procianidinele tip B, dar mai ales compusii cu fosfor ai acestora, prezenti in strugurele alb, au un efect deosebit de puternic asupra intaririi capacitatii de lupta a organismului cu factorii toxici externi. Astfel, procianidinele, cunoscute pana acum 2 ani a fi doar anticancerigene si stimulatoare ale vigorii celulelor, s-au dovedit a actiona in sensul cresterii capacitatii de reactie imunitara a organismului la oricare substanta ce ar putea fi periculoasa pentru sanatate. Acesti compusi din strugurele alb actioneaza asupra suprafetei celulelor albe din sange, cum ar fi limfocitul, crescandu-i agresivitatea asupra substantelor ce ar rani, imbolnavi sau uza celulele organismului. Antropologii americani au observat ca, in populatiile din zonele viticole, toti cei care nu cad in patima lui Bacchus au o durata a vietii foarte lunga, iar gradul de imbatranire este foarte redus pana la varsta de 80 de ani. Totodata, micile cantitati de procianidine (Opc) prelungesc tineretea organismului prin scaderea colesterolului si cresterea elasticitatii vaselor de sange.

Sursa: ampress.ro