Acasă Stirile zilei Stiinta Analiza bobului de strugure scoate la iveala calitati incontestabile pentru incetinirea imbatranirii!

Analiza bobului de strugure scoate la iveala calitati incontestabile pentru incetinirea imbatranirii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretul tineretii fara batranete pare a fi ascuns chiar in struguri, a carui substante mentin sanatatea ficatului si a rinichiului, scazand aciditatea urinei. Strugurii sunt si un fortifiant al inimii, al vaselor de sange, dar si al plamanilor, avand efect antiasmatic. Intineresc celula, ne tin tineri si ne prelungesc viata.

Analizele biochimice complexe au dovedit ca in pulpa bobului de strugure, dar mai ales in coaja si seminte se gasesc aproape toate vitaminele in cantitati mai mari fiind vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitaminele D, K, E si F. Totodata, din bobul de strugure nu lipsesc cloruri, fosfati, ioduri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier si seleniu, alaturi de aminoacizi, quercitine, acid malic, tartic si coenzima Q10. Datorita acestei compozitii complexe, strugurii mentin sanatatea ficatului, fiind un remediu impotriva litiazei biliare, benefic pentru sanatatea rinichiului, scazand aciditatea urinei. Strugurele este, de asemenea, un fortifiant al inimii, al vaselor de sange, dar si al plamanilor, avand efect antiasmatic. Pentru sistemul digestiv, actioneaza ca anticonstipant, iar pentru sanatatea creierului, prin cantitatea de vitamina B6, B9, B10 si magneziu, este un bun antinevrotic. Totodata, consumul de struguri are un efect anticancerigen, datorita continutului in procianidine. De asemenea, regleaza tensiunea arteriala si depunerile de grasimi, crescand totodata rezistenta oaselor, facilitand astfel si echilibrul hidroelectricitatii organismului si favorizand cresterea la varsta copilariei. Strugurii grabesc eliminarea produsilor incomplet metabolizati ce pot deveni toxici pentru organism, au efect diuretic, drenand lichidele ce contin toxine din organism, au efect antiinflamator asupra articulatiilor, regleaza temperatura corporala, fiind chiar si un bun antifebril. Prin toate aceste efecte, strugurii sunt considerati un eficient medicament natural, atat in profilaxii si tratamentul a 85 de boli, fara a mai pune la socoteala efectul antiinfectios impotriva a zeci de germeni patogeni. Datorita acestor calitati de medicament universal, consumul regulat de struguri poate creste considerabil speranta de viata. Este bine cunoscut faptul ca un organism ferit de boli are mai multe sanse sa-si pastreze tesuturile mai tinere si mai apt pentru lupta cu oricare element care i-ar putea pune in pericol viata. Pe langa toate aceste aspecte, recent au fost descoperite unele noi, care fac din strugure un real remediu impotriva imbatranirii.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>>>