Acasă Stirile zilei Stiinta Analiza bobului de strugure scoate la iveala calitati incontestabile pentru incetinirea imbatranirii!

Analiza bobului de strugure scoate la iveala calitati incontestabile pentru incetinirea imbatranirii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Incetinesc imbatranirea celulelor

Substantele din bobul de strugure alb, cum ar fi unii derivati heterociclici ai unor aminoacizi, pot ajuta o mare parte din celule sa nu se uzeze.

Cercetatorii britanici au descoperit ca substantele pe care le contin strugurii albi intra in celule si se fixeaza pe unele proteine cu rol de identificare a neregulilor ce apar in celula. Aceste proteine din apropierea ADN-ului actionate de aminoacizii ciclici din strugure devin extrem de vigilenti atunci cand celula nu mai preia destul oxigen sau nutrienti, ori nu mai produce substante de care are nevoie. Impiedicand aceste „nereguli” din interiorul celulei, aminoacizii din struguri cresc sansa ca celula sa nu se uzeze, deci sa inceapa sa imbatraneasca. Ca urmare, celulele vasculare, renale, cele gliale din creier, ca si multe altele, raman pentru o perioada mai lunga tinere. Cercetatorii gerontologi estimeaza ca un consum modest de struguri (o data la 3 zile), timp de un an, poate scadea ritmul de imbatranire al organismului cu peste 15%. Curele intense cu struguri albi, cu un consum de 250 g pe zi, timp de 3 saptamani, pot reduce viteza de imbatranire cu 20% pentru urmatoarele 4 luni. Aceste date presupun bineinteles un regim de viata sanatos, atat din punct de vedere alimentar, cat si al raportului dintre stres si calitatea somnului.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>>>