Acasă Stirile zilei Tech Americanii te supravegheaza constant! Cum poti scapa de spionarea NSA!

Americanii te supravegheaza constant! Cum poti scapa de spionarea NSA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noi dezvaluiri legate de spionajul americanilor de la NSA si al britanicilor de GCHQ arata ca cele doua agentii de securitate au reusit sa compromita cel mai mare producator de cartele SIM din lume. 

Gemalto, compania care produce anual aproximativ doua miliarde de cartele SIM, a fost compromisa de spionii americani si britanici. Acestia au reusit sa fure cheile de criptare necesare pentru a accesa datele de pe telefoane.

Acestea le permit agentilor sa intercepteze orice apel, orice SMS si orice trafic de date care se efectueaza de pe (si catre) un smartphone care functioneaza cu una dintre cartelele afectate fara a mai necesita un mandat.

Printre operatorii care folosesc SIM-uri produse de Gemalto se numara si Deutsche Telekom, Orange si Vodafone si este posibil ca si SIM-urile romanilor sa fi fost prinse la mijloc, cu toate ca romanii nu sunt tinte ale spionajului american si britanic.

Din fericire, daca criptarea apelurilor, SMS-urilor si datelor dintre terminal si operator a fost compromisa, exista cateva aplicatii antispionaj care adauga un strat suplimentar de securitate.

Aplicatii antispionaj pentru SMS-uri

TextSecure Private Messenger este o aplicatie care promite confidentialitate totala pentru mesajele de tip text. Foloseste un sistem de criptare de tip end-to-end, adica cheile de criptare sunt stocate local, in smartphone-ul fiecarui utilizator in parte, iar oricine ar intercepta mesajele, nu le-ar putea intelege. TextSecure Private Messenger are optiuni si de chat in grup si se foloseste de conexiunea de internet pentru a trimite mesaje, la fel ca WhatsApp.

Silent Text este o aplicatie ceva mai evoluata decat TextSecure, insa foloseste acelasi sistem de criptare, adica end-to-end. Aplicatia este disponibila contra-cost, pe baza unui abonament anual, si este aceeasi aplicatie gasita si pe cel mai sigur smartphone din lume, adica Blackphone.

Aplicatii antispionaj pentru apeluri

RedPhone este un serviciu gratuit de criptare a apelurilor. Utilizatorii folosesc numarul de telefon obisnuit si pot da telefoane fara grija de a fi ascultati. Criptarea este tot de tipul end-to-end, iar utilizatorii folosesc reteaua WiFi sau cea de date pentru a primi sau a initia apeluri.

Silent Phone este serviciul pentru apeluri de la Silent Circle, producatorii Silent Text de care va ziceam mai sus. Din pacate, este tot un serviciu platit, dar este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai sigure la ora actuala.

Sursa: playtech.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos