Americanii au lansat mama tuturor bombelor in Afganistan! Au vrut sa pulverizeze jihadistii din Stat Islamic!  – Cap Limpede

Americanii au lansat mama tuturor bombelor in Afganistan! Au vrut sa pulverizeze jihadistii din Stat Islamic! 

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Armata americana a lansat cea mai mare bomba non-nucleara in Afganistan. Potrivit primelor informatii, bomba poreclita MOAB a fost lansata in jurul orei locale 19.00 (17.30 ora Romaniei), fiind vorba de cea mai mare bomba non-nucleara lansata vreodata de Statele Unite.

Patru oficiali ai armatei americane au dezvaluit ca Washingtonul a lansat o bomba uriasa in Afganistan.

MOAB este cunoscuta drept ”mama tuturor bombelor” si cantareste aproximativ 10.000 de kilograme, fiind ghidata de un sistem GPS.

De asemenea, bomba a fost lansata de o aerovana MC-130, care apartine Comenziii de Operatiuni Speciale.

Potrivit surselor militare, cea mai mare bomba non-nucleara a avut drept tinta o serie de tuneluri ale jihadistilor Statului Islamic din provincia Nangarhar.

Loading...

Armata americana evalueaza in acest moment daunele provocate de MOAB.

Este pentru prima data cand o asemenea bomba este utilizata pe campul de lupta, munitia fiind dezvoltata in timpul razboiului din Irak, dar nu a fost nevoie sa fie folosita.

Americanii au lansat mama tuturor bombelor in Afganistan! Au vrut sa pulverizeze jihadistii din Stat Islamic!  was last modified: aprilie 13th, 2017 by Ovidiu Cercel

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close