Acasă Sanatate Alimentul MINUNE care ajuta la arderea grasimii abdominale!

Alimentul MINUNE care ajuta la arderea grasimii abdominale!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alimentele care contin bacterii vii (probiotice) pot ajuta la arderea grasimii abdominale prin prevenirea absorbtiei intestinale a grasimii, potrivit unui studiu „Journal of Functional Foods”.

Studiul, ce a fost finantat de o companie producatoare de suplimente probiotice, arata ca aceste alimente ar putea fi un instrument util in lupta contra greutatii excesive.

„In mod normal, digeram toata hrana si absorbim toate caloriile. Credem ca acest studiu a aratat ca probioticele intervin in acest proces de absorbtie, o parte din calorii fiind eliminate”, afirma cercetatorul Peter Jones de la Universitatea din Manitoba, Canada.

Cercetarea a fost efectuata pe 28 de voluntari supraponderali care au consumat zilnic o portie de iaurt. Cercetatorii au introdus in iaurtul a jumatate dintre participanti fie bacteria Lactobacillus fermentum, fie Lactobacillus amylovorus. Pentru a izola efectul bacteriei, cercetatorii au furnizat participantilor la studiu toate alimente consumate de-a lungul cercetarii.

Dupa o luna si jumatate, participantii care consumasera iaurt cu L. fermentum pierdusera 3% din grasimea corporala, iar cei care consumasera L. amylovorus aveau cu 4% mai putin tesut adipos. Cea mai mare parte a grasimii pierdute era din zona abdominala, grasime asociata riscului de afectiuni cardiace.

Cercetatorii cred ca bacteriile au dus la reducerea tesutului adipos deoarece au prevenit absorbtia caloriilor in intestin. Ficatul secreta saruri biliare, chimicale care se amesteca cu grasimea si ajuta la digestia sa.

„Prin distrugerea acestor saruri biliare, bacteriile intrerup procesul de absorbtie a grasimilor”, explica Jones. Un mare avantaj al probioticelor este faptul ca acestea nu provoaca efecte secundare neplacute, adauga cercetatorul.

Jeremy Burton, un microbiolog ce nu a luat parte la studiu, subliniaza ca „oamenii nu vor putea slabi doar prin consumul de probiotice”. Astfel, includerea acestora in dieta nu elimina unei alimentatii sanatoase si a exercitiilor fizice.

Burton afirma ca studiul realizat de Jones „este o cercetare preliminara buna, ce sustine alte studii ce arata ca bacteriile interactioneaza cu intestinul”. Alte studii au aratat ca bacteriile benefice pot reduce riscul de a suferi de depresie, pot elimina problemele digestive si chiar pot lupta impotriva infectiilor la sinus.

De aceea, microbiomul uman continua sa fie studiat de tot mai multi cercetatori ce doresc sa inteleaga modul in care ne influenteaza viata aceste fiinte care traiesc in noi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos