Organismul functioneaza cel mai bine atunci cand pH-ul are valoarea de 7.4, adica se situeaza la un prag alcalin, asa ca se recomanda consumul mai multor mancaruri alcaline.

Multe dintre alimente si-au schimbat, in timp, pH-ul datorita procesarii si poluarii. De exemplu, pH-ul oceanelor a scazut de la valoarea 8,2 la valoarea 8,1. Aceasta modificare aparent minora are de fapt un impact foarte mare asupra vietii marine si schimba o parte din caracteristicile hranei, care ajunge pe mesele noastre.

O dieta alcalina presupune consumul in special de legume si fructe…

Care sunt principalele alimente pe care ar fi bine sa le consumi:

Seminte de in
Semintele de in au proprietati antiinflamatorii si sunt puternic alcaline. in plus, contin multa vitamina E si multe fibre.

Ulei de masline extra virgin
Uleiul de masline extra virgin este bogat in vitamina E si grasimi mononesaturate, si este usor de introdus in orice plan alimentar.

Fructe de padure
Fructele de padure contin antioxidanti puternici si fibre sanatoase.

Pepene
Pepenele are efect hidratant si detoxifiant pentru tractul digestiv, datorita continutului mare de fibre si apa. Are efect puternic alcalinizant.

Sfecla rosie
Sfecla rosie are proprietati antibacteriene, antivirale si antioxidante. Este un aliment puternic alcalinizant.

Alte alimente pe care ar trebui sa le introduci in dieta ta zilnica:
Legume alcaline
– Frunze de mustar

– Ceapa

– Ciuperci

– Rosii

– Frunze de sfecla

– Legume solanacee

– Conopida

– Pastarnac (are indice glicemic mare)

– Varza

– telina

– Cartofi dulci

– Nasturel

– Morcovi

– Broccoli

– Lucerna

– Iarba de grau

– Dovleac

– Ardei

– Verdeturi salbatice

– Iarba de orz

– Mazare

– Ridichi

– Nap suedez

– Alge marine

– Papadie

– Flori comestibile

– Vinete

– Legume fermentate

– Usturoi

– Fasole verde

– Mazare verde

– Chlorella

– Varza

– Castraveti

– Frunze de spanac

– Spirulina

– Varza de Bruxelles

– Mandarine

– Rosii

– Fructe tropicale

– Prune

– Pepene verde

– Curmale uscate

– Smochine uscate

– Struguri

– Grepfrut

– Pepene galben

– Lamaie

– Lamaie verde

– Mere

– Caise

– Avocado

– Banane (indice glicemic mare)

– Pepene galben

– Visine

– Nuca de cocos proaspata

– Portocale

– Piersici

– Pere

– Ananas

– Rubarba

Proteine alcaline
– Tempeh (fermentat)

– Tofu (fermentat)

– Migdale

– Mei

– Castane

Condimente alcaline
– Sare de mare

– Sare de Himalaya

– Orice fel de ierburi aromatice

– Mustar

– Ghimbir

– Turmeric (curcuma)

– Scortisoara

– Curry

– boia de ardei iute

Alte alimente si bauturi alcaline
– Apa minerala plata

– Otet de mere

– Melasa

– Culturi probiotice

– Polen de albine

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.