Acasă Stirile zilei Alerta meteo! Ploi abundente, grindina si vijelii in aproape jumatate de tara

Alerta meteo! Ploi abundente, grindina si vijelii in aproape jumatate de tara

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit avertizarea meteo de vreme severa pana in data de 27 mai, ora 18.

In intervalul mentionat va ploua in zona Carpatilor Orientali, in Maramures si local in Transilvania si Crisana, unde cantitatile de apa vor depssi 20 l/mp si izolat 30…40 l/mp.

In restul teritoriului, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica care se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil caderi de grindina.

Miercuri, in vestul, centrul si nordul tarii cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ploua, iar valorile de temperatura se vor situa sub cele climatologic specifice datei, cu precadere in Campia si Dealurile de Vest, unde vor caracteriza o vreme rece pentru sfarsitul lunii mai. In restul teritoriului, regimul termic se va situa in jurul celui normal, iar innorari si local averse si descarcari electrice vor fi in a doua parte a zilei, dar mai ales noaptea. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina.

Miercuri, vremea din Bucuresti va fi usor instabila si, indeosebi spre seara si noaptea, vor fi innorari temporare, averse, insotite de fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade.