Acasă Life Gena infidelitatii a fost descoperita! Vezi daca partenera ta are aceasta gena

Gena infidelitatii a fost descoperita! Vezi daca partenera ta are aceasta gena

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Barbatii tind sa dea vina pe „impulsul biologic” atunci cand inseala. Un studiu recent sugereaza insa ca femeile sunt cele care mostenesc dorinta de a insela in cuplu.

Oamenii de stiinta au descoperit o gena care ar putea fi legata de probabilitatea de aparitie a infidelitatii in cuplu la femei. La studiu au participat 7.400 de gemeni din Finlanda, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, aflati in relatii de lunga durata.

Dintre participanti 9,8% erau barbati, iar 6,4% erau femei care au avut cel putin o aventura in ultimele 12 luni.

Cercetatorii au comparat diferentele care ar putea semnala infidelitatea atat la gemenii identici, care impart toate genele, dar si la cei care nu sunt identici, deci nici nu au toate genele la fel. Rezultatul a aratat ca 63% din variatia infidelitatii la barbati si 40% la femei ar putea fi atribuita geneticii.

„Izolarea genelor specifice este mai dificila pentru ca mii de gene influenteaza orice comportament si efectul unei gene individuale este restrans”, explica Brendan Zietsch, de la Universitatea din Queensland Australia, liderul echipei care a desfasurat aceasta cercetare. „Cu toate acestea am descoperit dovezi care sugereaza ca o gena specifica influenteaza infidelitatea la femei”, a mai adaugat el.

Gena in cauza este gena receptorului vasopresina care este implicata in crearea increderii, a empatiei si a legaturilor de natura sexuala intre animale. Aceasta gena nu pare sa aiba insa niciun efect asupra barbatilor.

Sursa: descopera.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos