Acasă Sanatate Alerta globala din cauza variantei Omicron. E o chestiune de zile pana...

Alerta globala din cauza variantei Omicron. E o chestiune de zile pana va pune stapanire pe planeta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul britanic, care detine presedintia rotativa a G7 (grupul principalelor sapte economii ale lumii), a anuntat duminica seara convocarea unei reuniuni de urgenta a ministrilor sanatatii statele membre, pentru a discuta despre noua varianta Omicron.

Asadar, ministrii sanatatii din Marea Britanie, SUA, Canada, Franta, Germania, Italia si Japonia se vor intalni ″luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evolutia situatiei legate de Omicron″⁣, in cadrul unei ″⁣reuniuni de urgenta″⁣, a precizat Ministerul Sanatatii britanic, transmite Agerpres, care citeaza AFP.

Noua varianta a fost confirmata mai intai in probe prelevate in Botswana incepand cu 11 noiembrie si Africa de Sud incepand cu 14 noiembrie. Pe 24 noiembrie Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a fost sesizata cu privire la existenta noii variante de catre Africa de Sud, tara care a inregistrat in ultimele saptamani o inmultire accelerata a cazurilor de COVID-19.

Un renumit infectionist avertizeaza asupra efectelor COVID asupra organelor de reproducere

In zilele care au trecut de la anuntul privind existenta noii variante, cazuri de infectare cu aceasta au fost confirmate si in tari din alte parti ale lumii, precum Israel, Belgia (o femeie venita din Egipt si aparent fara vreo legatura cu Africa subsahariana), Australia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Cehia si Hong Kong.

Noua varianta provoaca ingrijorare in lumea intreaga intrucat prezinta mutatii multiple, dar inca nu este elucidat impactul acestora – contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenta la vaccin, etc – comparativ cu variantele deja descoperite, in special Delta, dominanta in prezent si cunoscuta ca fiind foarte contagioasa.