Acasă Special Investigatii Adevarul despre prezenta Gabrielei Firea in guvernul PSD-PNL: „Ministerul Familiei este o...

Adevarul despre prezenta Gabrielei Firea in guvernul PSD-PNL: „Ministerul Familiei este o afacere a lui Dan Voiculescu”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Liviu Avram acuza ca infiintarea Ministerului Familiei, cu dedicatie pentru Gabriela Firea, reprezinta in realitate un „business” pus la cale de Dan Voiculescu. El aduce aminte ca Gabriela Firea a semnat, in urma cu trei saptamani, un protocol cu partidul lui Voiculescu legat de „cresterea natalitatii”, iar apoi a aparut din senin Ministerul Familiei.

„Acum trei saptamani, Gabriela Firea, in numele PSD, si partiduletul domnului Dan Voiculescu, care are doi parlamentari ajunsi acolo pe listele PSD, a semnat un protocol pentru sprijinirea politicilor demografice. Nu cred ca a fost o miscare intamplatoare si in curand vom afla dedesubtul de afaceri, nu de ideologii, in aparitia acestui minister.

Nu cred ca la nivelul PSD este o incercare de a copia politicile demografice ale lui Viktor Orban. UDMR, da, face bine acest lucru, mai ales de cand s-a impacat cu Fidesz si primesc finantari consistente de la Budapesta, si ei vehiculeaza povestea asta cu criza demografica.

Dar numirea Gabrielei Firea, iar nu a unui udemerist in fruntea acestui minister, imi sugereaza mai degraba ca este vorba de un business al domnului Dan Voiculescu”, a declarat Liviu Avram intr-un podcast Recorder.

Pe 3 noiembrie, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), controlat de Dan Voiculescu,  si Partidul Social Democrat, prin Gabriela Firea, au semnat la Parlament, un acord politic pentru „sustinerea natalitatii”. Aduca exact principalul obiect de activitate al noului Minister al Familiei, care a aparut subit dupa doua saptamani.

„Acordul semnat astazi reprezinta de fapt un pilon important pentru formarea unui pol de centru-stanga in Romania. Este extrem de important acest lucru. Traim vremuri extrem de grele, nu doar noi romanii, ci intreaga omenire. Ne gandim cum sa cream un pachet de legi atat pentru sustinerea natalitatii, pentru un trai mai bun pentru romani, dar si pentru sustinerea bunicilor, a parintilor nostri”, a precizat Gratiela Gavrilescu.

”Ca urmare a semnarii acestui acord, cele doua formatiuni politice vor elabora si prezenta in Parlamentul Romaniei un pachet legislativ pentru a incetini declinul demografic si a sustine natalitatea. Printre masurile avute in vedere se numara extinderea la nivel national a unor programe derulate deja in Bucuresti, de catre Primaria Capitalei, in perioada 2016 – 2020, asa cum sunt cele pentru acordarea de sprijin financiar pentru procedurile de fertizilizare in vitro si acordarea de tichete sociale pentru femeile insarcinate, pentru a beneficia de toate analizele si investigatiile medicale necesare”, se arata intr-un comunicat al PSD.